Når du har til på sjokoladekake så bør den være lett å lage og rask å bake, samtidig som den skal dekke ditt sjokoladeunderskudd og smake godt. En lett sjokoladekake skal være rask å røre sammen, så den kan komme raskt inn i ovnen og raskt ut igjen. 

Den aller letteste og kanskje raskeste måten å lage sjokoladekake på er å kjøpe sjokoladepulver, røre det inn med hva det enn skal røres inn med og slenge det i en form og steke massen i ovnen. Men det er litt for ordinært. Tro meg, det kan fortsatt oppfylle kravene om å være raskt og enkelt og sjokoladekake smaker som det meste annet hakket bedre som hjemmelaget. 

En annen mulighet er å kjøpe en kakeblanding og så selv gi din sjokoladekake en tvist ved å tilsette fersk frukt, tørket frukt, chili, lakrispulver eller kanskje sjokoladestykker. På toppen kan du variere med glasur, strøssel, kakao eller annet fyll du synes passer. Selvfølgelig kan du også bare servere sjokoladekake som den er eller med vaniljeis. 

Sjokoladekake – lett oppskrift

Men skulle det oppstå en situasjon der gjestene spør om oppskriften på din deilige sjokoladekake, hadde det jo vært fint å kunne gi dem oppskriften på ditt eget «kakepulver» fremfor TORO – pose fra Kiwi. 

12  stykker – 2L springform

45M

Kos

Ingredienser

  • 150 gram smør
  • 6 ss kakaopulver
  • 250 gram hvetemel
  • 300 gram sukker
  • 1 ts natron
  • 1 ts bakepulver
  • 1 knsp salt
  • 2 egg
  • 2½ dl vann

Slik lager du sjokoladekake

  1. Forvarm ovnen på 170°C. 
  2. Smelt smøret i en liten kjele eller i mirkobølgeovnen i en egnet skål. 
  3. Sikt kakao, mel, natron og bakepulver sammen i en skål. 
  4. Tilsett egg, sukker, smeltet smør, salt og vann og rør alt sammen i en kjøkkenmaskin eller med en håndmikser. 
  5. Hell deigen i en 2 liter springform og stek den i ca. 35 minutter. 

Husk at en sjokoladekake bør heller være litt fuktig enn for tørr, men selvfølgelig være tilstrekkelig stekt. 

La sjokoladekaken kjøle seg litt ned før du evt. pynter den og skjærer den i stykker. 

Tips: I den sjokoladekaken på bildet, har jeg sammen med de tørre ingrediensene tilsatt 100 gram mørk sjokolade skåret i mindre stykker og ca. 10 tørkede aprikoser skåret i terninger. 

Du kan nå pynte kaken som du har lyst til eller du kan servere den med creme fraiche, vaniljeis eller noe i den dur. 

Sjokoladekake i større porsjoner

Synes du 12 stykker kake er litt for lite, så gang oppskriften med 2. Hell den i en langpanne istedenfor en springform. Da får du 24 firkantede stykker fremfor 12 trekantede. 

Sjokoladekake kan fryses så det kan godt betale seg å lage en stor porsjon, så blir det ihvertfall enkelt og raskt neste gang. Sjokoladekaken er nok best nystekt, men varm den litt i ovnen før du serverer den hvis den har vært en tur i fryseren. Det gir litt av den myke konsistensen tilbake og det luker deilig og velduftende. 

Har du god tid? Da kan du jo gå etter "the real thing" og servere noe deilig som råkrem ved siden av. 

Følg GodtNoe på de Sociale medier!

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Sjokoladekake
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time