Daddelkuler er et herlig alternativ til godteri, kake og andre søte saker, uten å gå på bekostning av en eksplosjon av sjokolade i munnen. Det er ikke akkurat fordi daddelkuler er spesielt sunt, så er det hvertfall et mindre usunt alternativ som smaker herlig. Denne oppskriften har jeg fått fra kona til en en kollega. Nam, de er herlige, og mange takk til min kollegas kone som jeg desverre ikke husker navnet på.

Daddelkuler med kokos, lakris eller bringebær: Oppskrift

På bildet under ser du daddelkuler med kokos og lakris. Kokosvarianten får kulene til å minne om havregrynskuler. Barna elsker virkelig denne varianten. For å gi daddelkulene et litt mer spenstig preg kan du istedet rulle dem i lakrispulver. Bringebær har vi selv til gode å prøve, men det er en variant jeg har fått anbefalt mange ganger som en litt friskere variant.

daddelkuler

  • 500 g ferske dadler (uten sten)
  • 70 g kokosmel
  • 40 g ren kakao
  • 1 ts vniljesukker
  • 1 dl ristede mandler
  • 1-2 dl havregryn etter behov (for å samle massen)
  • Romessens etter ønske
  • 1-2 ss chiafrø
  • 1 ss kokosolje
  • Kokosflak, lakrispulver og/eller tørkede bringebær til å rulle kulene i

Slik lager du daddelkuler

  1. Bland alle ingrediensene unntatt massen du ønsker å rulle kulene i. Havregrynene tilsettes slik at det kan samle massen til en sammensatt masse
  2. Sett massen kjølig i minst en time. Dette gir en bedre smak samtidig som at kulene blir enklere å forme
  3. Form massen til kuler før du ruller dem i enten kokos, lakris eller brngebær

Så raskt og enkelt er daddelkulene ferdige. Oppbevar dem i kjøleskapet, og nyt dem som en herlig snack

Tips: Jeg har lest flere steder at massen fint kan blandes med en gaffel.Det kan godt hende at det fungerer fint, spesielt hvis du ikke har annet utstyr. Min erfaring er dog at det vil medføre undøvendig hardt arbeid. Jeg vil derfor anbefale å  bruke en blender eller annen kjøkkenmaskin.

Oppbevaring av daddelkuler

Du kan legge bakepapir i en kakeboks og fylle den med daddelkulene for oppbevaring. Legg boksen på et kjølig sted, som for eksempel kjøleskapet for best holdbarhet. Kulene smaker også best når de er kalde. Kulene kan fint holde seg i 2-3 uker i kjøleskapet. For lengre holdbarhet kan de fint fryses i 2-3 måneder.

Varianter til deg som vil eksperimentere:

Det finnes mange forskjellige varianter av denne oppskriften på nettet. Jeg vil derfor gi deg et par forslag til eksperimentering:

  • Tilsett saften fra en halv appelsin
  • Tilsett peanøttsmør i massen
  • Bytt ut en del av dadlene med fiken
  • Bytt ut en del av dadlene med aprikos
Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Daddelkuler
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time