Et steinalderbrød lages etter prinsippene i steinalderdietten – også kalt paleo. Steinalderdietten går ut på at man skal spise mat som de også spise under steinalderen. Dette er altså kjøtt, fisk og fjærkre samt nøtter, frø, kjerner (men ikke korn), grønnsaker, frukt, poteter i tillegg til egg og olje.
Jeg er virkelig ikke sikker på om de hadde olje i steinalderen, men både olivenolje, avokadoolje og kokosolje er oljer som blir brukt i steinalderdietten.
Et mettende brød
Steinalderbrød metter usedvanlig godt på grunn av de naturlige ingrediensene som tar tid å fordøye. Det har også en høyt kaloriinnhold.
Steinalderbrød – oppskrift
Dette brødet er derfor fylt med kjerner, men helt uten mel. Det er heller ikke noe melk i. Dette brødet er derfor et utmerket alternativ til både glutenallergikere og melke-/laktoseallergikere.
Ingredienser til 1 brød
- 150 g mandler
- 150 g gresskarkjerner
- 100 g sesamfrø
- 100 g linfrø
- 100 g solsikkefrø
- 1 dl olivenolje
- 2 ts salt
- 5 egg
Slik lager du steinalderbrød
- Forvarm ovnen til 160° C – varmluft
- Grovhakk mandler, og bland med gresskarkjerner, sesamfrø, linfrø og solsikkefrø.
- Tilsett olje og salt
- Rør inn eggene et om gangen mens du pisker godt
- Hell røren over i en smurt brødform.
- Stek brødet i 1 time og 10 min
Steinalderbrødet kan spises som vanlig brød med pålegg på, eller som tilbehør til en suppe.
Velbekomme