Du får enkelt og greit ikke en ordenlig brunsj uten at den inneholder pannekaker – altså skikkelige amerikanske pannekaker. Små, tykke og velsmakende pannekaker med sirup på.
Det er ikke det at det er noe galt med vanlige pannekaker, men amerikanske pannekaker egner seg altså helt klart best til brunsj eller en lang og god frokost.
Amerikanske pannekaker – Oppskrift
De er også enklere å lage enn vanlige pannekaker siden de er tykkere og mindre, og dermed ikke så vanskelige å snu.
Ingredienser til 20 pannekaker
- 275 g hvetemel
- 1 knipe salt
- 2 ss sukker
- 1½ ts bakepulver
- 5 dl melk
- 10 dråper vaniljeekstrakt
- 2 egg
- 50 g smør
Slik lager du amerikanske pannekaker
- Bland mel, salt, sukker og bakepulver sammen, før du pisker det inn med melken
- Tilsett vaniljeekstrakt – alternativt 1 ts alminnelig vaniljepulver
- Separer eggene og tilsett eggeplommene i blandingen
- Pisk eggehvittene stive for seg selv før du tilsetter de i røren for en luftigere deig
- Smelt litt smør i en middels varm stekepanne
- Ta ca. ½ dl røre til hver pannekake – avhengig av størrelsen på stekepannen kan du gjerne steke flere samtidig
- Stek pannekakene i ca. 2 minutter på hver side før du legger dem på en tallerken
- Tilfør litt smør i stekepannen mellom hver omgang pannekaker som blir stekt
Unngå røyk på kjøkkenet
Vil du gjerne unngå så mye stekeos som mulig er det lurt å smelte alt smøret før du begynner å steke pannekakene og hell det i en liten kanne. Hell så bare smør direkte fra kannen i pannen før du legger på røre som vanlig.
Denne fremgangsmåten gir også litt raskere pannekakesteking fordi du slipper å vente på at smøret skal smelte
Tips og triks til amerikanske pannekaker
Overfor finner du en grunnoppskrift på amerikanske pannekaker, men hvis du har lyst til å eksperimentere litt, så kan du f.eks ta 100-120 g cottage cheese i røren.
Hva spiser man til amerikanske pannekaker?
Angående tilbehør er det også helt fritt spillerom. Den klassiske varianten er å servere pannekakene med sirup og litt fersk frukt eller bær og kanskje et dryss med melis.
Nesten all slags frukt og bær passer til pannekakene. Noen synes også at gresk yoghurt eller kesam er godt. En stor hit for ungene er nok nugatti eller annet sjokoladepålegg.
Her er en liste over våre alternative pålegg:
- Sirup
- Nugatti
- Kesam
- Gresk yoghurt
- Rømme
- Syltetøy
- Sukker
- Bær
- Banan
- Epler
- Druer
- Melon
- Bacon
- Skinke
- Is
- Smøreost
- Brunost
Luftige pannekaker fra Jamie Oliver
Jamie Oliver er litt av et ikon når det gjelder matlaging, og han har også utviklet sin egen versjon av amerikanske pannekaker. Måten han lager pannekakene på er ikke vanskelig, han tilsetter bare pærer i røren.
Oppskriften er faktisk helt lik som min, men under punkt 2 i oppskriften der vi tilfører vaniljeekstrakt tar du også å river en hel pære med kjerne og alt og rører det inn med resten av blandingen. Deretter følger du oppskriten igjen som før.
Slik får du Jamie Oliver`s luftige amerikanske pannekaker.
Velbekomme!