Disse eplemuffins lever opp til deres navn. De er fylt med gode, deilige epler. Det gjør også at eplemuffins blir mykere og det kan virke som de ikke er helt gjennomstekt, selv om de er det. Men eplemuffins smaker vanvittig godt, og de holder seg friske og saftige lenge. 

Det er alltid superlett og som regel også raskt å lage eplemuffins. Sleng sammen en deig i en kjøkkenmaskin og hell den i muffinsformer – bruker du papirformer sparer du deg for mer oppvask – og stek dine eplemuffins. Etter kort nedkjøling er dine eplemuffins klare til å spise med is, syltetøy, råkrem eller bare som de er. 

Eplemuffins – oppskrift

Har du epler i huset – eller i hagen – kan du raskt lage disse deilige muffinsene til dine gjester eller bare søndagens ettermiddagskaffe, når søtsuget kikker inn. Ingrediensene du skal bruke er nemlig noen du mest sannsynlig har liggende i kjøkkenskapet. 

12 eplemuffins

30M

Kos

Ingredienser

 • 100 gram smør
 • 2 egg
 • 100 gram sukker
 • 4-5 epler – avhengig av størrelse – liker du ikke den myke konsistensen, så tar du ett eple mindre
 • 130 gram hvetemel
 • 1 ts malt kanel
 • 1 ts bakepulver
 • 1 ts vaniljesukker

Slik lager du eplemuffins

 1. Forvarm ovnen på 200°C.
 2. Smelt smør uten at det bruner. 
 3. Pisk egg og sukker grundig sammen, og bland det smeltede smør i. 
 4. Skrell eplene og rev dem på den grove siden av rivjernet og rør det i eggeblandingen. 
 5. Bland mel, kanel, bakepulver og vaniljesukker sammen og sikt det inn i deigen og rør det grundig sammen. 
 6. Hell deigen i muffinsformene, og stek muffinsene i ca. 15 minutter. Stikk en strikkepinne, kjøttnål eller liknende i en av dine eplemuffins og hvis det henger "rå" deig på den når du trekker den opp må du steke dem litt lengre. Om det ikke henger noe igjen er de ferdige. 

Hvilke muffinsformer er de beste?

Jeg steker helst mine muffins i muffinsformene av silikon. Så unngår jeg å skulle smøre dem før jeg heller deigen i. Jeg setter også gjerne muffinsformene ned i muffins stekeplate for å samle dem bedre, men det gjør også at steketiden blir litt lengre. 

Men mitt valg er ikke nødvendigvis det beste valget for deg. Det er individuelt hvilken muffinsform som er den beste. 

 • Muffinsformene av papir - de er som regel mindre enn dem av silikon eller metall, så det blir flere kaker som ikke skal stekes så lenge. De kan kastes så blir det ingen oppvask. Du kan få dem med farger, mønster, motiver som passer leiligheten - bursdag, fotballfest, jentekveld... eller hva du måtte ønske. 
 • Muffinsformene av silikon - det er lett å få muffinsene ut og rengjøringen er minimal - mange av dem tåler å komme i oppvaskemaskinen. 
 • Muffinsformene av aluminium - de mest stabile muffinsformene av dem alle. Din eplemuffins får den fasongen du da forventer. Til gjengjeld skal du smøres og rengjøres. 
 • Muffins stekeplater - du kan få dem i silikon eller aluminium. Du kan bruke dem som de er. De holder muffinsene samler. Det gjør dem enklere å håndtere ved steking, når du skal ta dem ut, osv., men du kan ikke servere eplemuffins i dem. Bruker du dem kombinert med de separate muffinsformene, kan det forlenge steketiden. 

Er du glad i muffins? Så prøv sjokolademuffins - de er gode, men dessverre avhengighetsskapende 😉

Følg GodtNoe på de Sociale medier!

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Eplemuffins
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time