Jeg vil kalle denne oppskriften for – ikke mindre enn – verdens beste rabarbrakake. Om ikke det skulle være nok til å friste deg, så er det kanskje en av de enkleste og raskeste kakene å lage.
Det er en sånn kake du kan bestemme deg for å lage bare timer før du skal ha gjestene – dersom du har rabarbra i huset da. Ja, for resten av ingrediensene er noe de fleste har i skapet. Når gjestene kommer vil det være en herlig duft av nybakt rabarbrakake i hele huset, og kanskje fortsatt en varm kake. Men kaken smaker like godt varm som kald, så det gjør ingenting om kaken har rukket å bli kald før du serverer den.
Rabarbrakake – Oppskrift
Her får du oppskrift på en crumble-kake med rabarbra – altså en rabarbrakake laget med en smuldredeig. Det er denne smuldredeigen som gjør at denne kaken er såpass enkel å lage. Jeg liker mye crumble som dekker rabarbraen skikkelig som en kake, så du kan med fordel lage mindre for et tynnere lag
Ingredienser til en paiform
- 400 – 500 g renset rabarbra
- 2 ss sitronjuice
- 4 ts maisstivelse
- 1¼ dl sukker
- 2 ts kanel
- 1½ ts vaniljesukker
- 250 g smør eller margarin
- 1½ rørsukker
- 3 dl hvetemel
- 3 dl havregryn
Slik lager du rabarbrakake
- Begynn med å skylle rabarbra godt og skjøre dem i mindre biter
- Forvarm ovnen til 175° C.
- Legg rabarbra direkte i en paiform – den trenger ikke å smøres
- Hell sitronjuice over, og bland inn
- Bland maisstivelse, sukker, kanel og vanilje og fordel det jevnt over rabarbraene
- Sett formen i ovnen i ca. 10 minutter
- I mellomtiden kan du forberede crumblen ved å først dele smøret i mindre biter som du legger i en bolle sammen med rørsukker, mel og havregryn.
- Bland det sammen til en smuldrende deig
- Når rabarbraene er ferdigstekt tar du dem ut og øker ovnstemperaturen til 200º C.
- Fordel nå smuldredeigen jevnt over rabarbraene.
- Sett kaken tilbake i ovnen i ca. 20-25 minutter og crumblen er gylden.
Rabarbrakaken smaker skikkelig godt med is, yoghurt eller krem. Dette bidrar til å neutralisere oksalsyren i rabarbraen.
Se flere oppskrifter med rabarbra for mer inspirasjon.
Velbekomme