Rabarbrakake

Jeg vil kalle denne oppskriften for – ikke mindre enn – verdens beste rabarbrakake. Om ikke det skulle være nok til å friste deg, så er det kanskje en av de enkleste og raskeste kakene å lage.

Det er en sånn kake du kan bestemme deg for å lage bare timer før du skal ha gjestene – dersom du har rabarbra i huset da. Ja, for resten av ingrediensene er noe de fleste har i skapet. Når gjestene kommer vil det være en herlig duft av nybakt rabarbrakake i hele huset, og kanskje fortsatt en varm kake. Men kaken smaker like godt varm som kald, så det gjør ingenting om kaken har rukket å bli kald før du serverer den.

Rabarbrakake

Rabarbrakake – Oppskrift

Her får du oppskrift på en crumble-kake med rabarbra – altså en rabarbrakake laget med en smuldredeig. Det er denne smuldredeigen som gjør at denne kaken er såpass enkel å lage. Jeg liker mye crumble som dekker rabarbraen skikkelig som en kake, så du kan med fordel lage mindre for et tynnere lag

Ingredienser til en paiform

  • 400 – 500 g renset rabarbra
  • 2 ss sitronjuice
  • 4 ts maisstivelse
  • 1¼ dl sukker
  • 2 ts kanel
  • 1½ ts vaniljesukker
  • 250 g smør eller margarin
  • 1½ rørsukker
  • 3 dl hvetemel
  • 3 dl havregryn

Slik lager du rabarbrakake

  1. Begynn med å skylle rabarbra godt og skjøre dem i mindre biter
  2. Forvarm ovnen til 175° C.
  3. Legg rabarbra direkte i en paiform – den trenger ikke å smøres
  4. Hell sitronjuice over, og bland inn
  5. Bland maisstivelse, sukker, kanel og vanilje og fordel det jevnt over rabarbraene
  6. Sett formen i ovnen i ca. 10 minutter
  7. I mellomtiden kan du forberede crumblen ved å først dele smøret i mindre biter som du legger i en bolle sammen med rørsukker, mel og havregryn.
  8. Bland det sammen til en smuldrende deig
  9. Når rabarbraene er ferdigstekt tar du dem ut og øker ovnstemperaturen til 200º C.
  10. Fordel nå smuldredeigen jevnt over rabarbraene.
  11. Sett kaken tilbake i ovnen i ca. 20-25 minutter og crumblen er gylden.

Rabarbrakaken smaker skikkelig godt med is, yoghurt eller krem. Dette bidrar til å neutralisere oksalsyren i rabarbraen.

Se flere oppskrifter med rabarbra for mer inspirasjon.

Velbekomme

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Rabarbrakake
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *