Når jeg baker kanelkake sier familien min alltid, «åå, det lukter jul» eller «uhm, det smaker jul». Så hva er det med kanel og jul? Drar du til Mexico eller India f.eks så er jo kanel nærmest spist til hverdags. De har det i alt fra gryteretter til brød og kaker. Så la meg nå slå fast at kanelkake kan, bør og skal spises hele året! Den smaker så godt at det er synd å kun servere kanelkake til jul. 

Saftig kanelkake – oppskrift

Denne kanelkake har fått en deilig topping av mascarpone. Selve bunnen til denne kanelkake er bløt og saftig og kan holdes fersk lenge dersom du beholder den i en tett beholder. 

Ca. 12 stykker

50M

Kos

Ingredienser

 • 4 ss sterk kaffe – jeg lagde kaffen dobbelt så sterk som jeg pleier
 • 200 gram brun farin
 • 120 gram smør
 • 3 egg
 • ½ ts vaniljesukker
 • ½ ts malt nellik
 • ½ ts malt ingefær
 • 1½ malt kanel
 • 150 gram melk
 • 50 gram sukker
 • 125 gram mascarpone

Slik lager du kanelkake

 1. Start med å brygge kaffen. 
 2. Hell kaffe, farin og smør i en kjele eller en kasserolle og smelt det sammen til farinen er helt oppløst. La det heretter kjøles ned. Det skal være så kaldt at eggene ikke stivner på grunn av varmen. 
 3. Forvarm ovnen på 180°C alminnelig ovn. 
 4. Tilsett de 2 av eggene til farinmassen og rør rundt til du har en jevn masse. 
 5. Bland vaniljesukker, nellik, ingefær, kanel og bakepulver i melet og rør det ut i massen. Rør til alt melet er rørt ut og deigen er fri for klumper. 
 6. Smør en stekeplate eller ha i bakepapir og hell deigen i den. 
 7. Rør sukker og det siste egget sammen og rør mascarponen ut i det. Bruk en visp og håndkraft og rør så lenge at kremen blir samlet. 
 8. Fordel kremen på kaken. 
 9. Ha kaken i ovnen og stek den i 25-35 minutter til den er gjennomstekt. Sjekk med et spyd at det ikke henger deig igjen når du stikker den i midten av kaken - da er den ferdig. 
 10. Ta kaken ut av ovnen og la den nedkjøles, før den skjæres i kvadrater og serveres. Server kanelkake som den er eller med en kladd rømme til. 

Kan mascarpone fryses?

Hvis du ikke lager hjemmelaget mascarpone, så svarer mengden av mascarpone til denne kanelkake til et halvt beger. Så enten så lager du dobbelt porsjon av kanelkake - det er selvfølgelig en mulighet - ellers så har du et halvt beger mascarpone til overs. 

Men mascarpone kan fryses. La mascarpone bli i begeret, ha det i en pose som du lukker tett. Ha posen i fryseren. 

Mascarpone kan oppbevares i fryseren i 2-3 måneder. 

La mascarponen tines i kjøleskapet - ca. 6-8 timer - og pisk den deretter sammen med en håndmikser, til osten blir tykk og kremet igjen. 

Er du glad i kake? Prøv deg frem til å lag en kanelkake og om du vil prøve noe annet så er drømmekake eller sjokoladekake gode alternativer. 

Følg GodtNoe på de Sociale medier!

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Kanelkake
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time