Paratha er en type flattbrød som blir mye spist i Pakistan, India og Myanmar.  Det minner kanskje egentlig mest om en blanding mellom pannekake og flattbrød. Navnet «paratha» kommer fra ordene «parat» og «atta» som betyr «lag av kokt deig», og er rett og slett laget av deig i flere lag med olje eller ghee (klarnet smør) mellom – litt som butterdeig.

 

paratha

Paratha – Oppskrift

Kakene minner mest om pannekaker fordi de ligner på dem, og serveres likt til frokost med eller ettermiddagsteen(/kaffen) med smør.  Men så finnes det, som med pannekaker,  forskjellig typer paratha. Det lages nemlig også fylte paratha. De har en annerledes deig som ikke blir lagt i lag. Det vanligste fyllet er krydret potetmos, grønnsaksretter, curryretter, eller dahl. 

Ingredienser til 10 stykker

 • 200 g hvetemel
 • ½ ts salt
 • 4 ss olje
 • 1 dl lunkent vann
 • Smør til steking

Slik lager du paratha

 1. Bland mel, salt og olje
 2. Tilsett litt og litt vann om gangen mens du hele tiden rører
 3. Deigen skal være fast
 4. Elt deigen godt
 5. Del deigen i 10 like store deler
 6. Rull hver bit rund og flat
 7. Smelt litt smør på en varm panne, og stek en paratha om gangen til den er gylden på begge sider

Legg de ferdige parathane på en tallerken med smør mellom hver paratha som alternativ til de klassiske pannekakene. Du kan også servere dem med som tilbehør til middagen, og fungerer som tilbehør eller skje på lignende måte som  naanbrød eller chapati. Paratha kan, som sagt, også spises fylt  med mat. Pass bare på å ikke rulle dem for tynne. Du kan enten fylle dem og servere dem litt som en tortilla eller legge fyllet mellom to parathaer før du steker dem.

Velbekomme

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Paratha
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time