Tiramisu er en av mange fantastiske italienske matretter vi har tatt inn med glede. Jeg skal ikke uttale meg noe om når vi fikk tiramisu, men på lik linje med andre italienske retter som pizza, pasta carbonara og biscotti, har vi tatt den til oss som vår egen.

Tiramisu er en typisk luksusdessert som vi serverer til litt spesielle anledninger. Det er ikke en typisk hverdagsdessert, men skal helst ha god tid til å trekke.

 Hva er tiramisu?

Tiramisu er en dessert som kommer fra det italienske kjøkken. Navnet tiramisu betyr «oppmuntr meg». Tiramisu er en dessert med kaffe-smak. Den lages av ladyfingers (savoiardi) som dyppes i kaffe og mandellikør, som legges lagvis med en krem av egg, sukker, den italiensk mascarpone kremost og vanilje. Den toppes til slutt med et lag av kakaopulver.

Tiramisu

Tiramisu – oppskrift

Og så er kaken klar! Ja, så er det nok enklere å ha en litt mer presis oppskrift med mengder.

Ingredienser til 6 personer

  • 2 dl sterk kaffe – f.eks espresso
  • ½ dl mandellikør – jeg bruker den italienske Disaronno Amaretto
  • 4 egg
  • 100 g sukker
  • Vaniljefrø fra ½ stang
  • 500 g mascarpone
  • 24 stk ladyfingers (1 pakke på 200 g)
  • 2-3 ss kakaopulver

Slik lager du tiramisu

  1. Lag og avkjøl kaffe
  2. Bland inn mandellikør
  3. Separer eggene i to forskjellige boller
  4. Rør inn sukker og vaniljefrø med eggeplommene. Bland til en lett og luftig masse. Det tar litt tid
  5. Rør mascarponen godt inn
  6. Stivpisk eggehvittene før du forsiktig vender den inn med resten av blandingen
  7. Legg et lag plastfolje i en passende form – gjerne en brødform som får plass til 12 ladyfingers i et lag.
  8. Dypp en og en laydfinger i kaffeblandingen før du legger dem i et lag i brødformen. Pass på at hele er tildekket. Du kan eventuelt dele dem i mindre biter. Ikke dypp dem for lenge i kaffeblandingen da de ikke skal være gjennomvåte.
  9. Legg ca. havlparten av kremen over ladyfingerne.
  10. Legg et nytt lag ladyfingere dyppet i kaffeblandingen over
  11. Legg resten av kremen på toppen.
  12. Sett tiramisuen i kjøleskapet – den kan gjerne stå over natten

Strø over med kakaopulver like før servering

 

Finn flere av våre andre oppskrifter på kaker her.

Summary
recipe image
Recipe Name
Tiramisu
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Print Friendly, PDF & Email