Pop tarts – er et av de produktene som startet som et merke – slik som Oreo, Cornflakes, M&M´s og liknende. Pop tarts er noen ferdigstekte, lukkede «terter» som er lagd slik at de kan legges og varmes i en brødrister eller mikrobølgeovn. Det er Kellogg Company som har introdusert Pop tarts – og det er ikke et nytt fenomen. 

De små, ferdiglagde Pop tarts ble introdusert første gang i 1964 og de har siden den gang vært ekstremt populære i USA. Men også i Canada, Finland, Ukraina, Storbritannia og New Zealand blir Pop tarts solgt med stor suksess. Men først nå nylig er de også kommet til Skandinavia. Jeg vet faktisk ikke om man kan kjøpe Pop tarts andre steder enn på nettet. 

Pop tarts – oppskrift

Du kan heldigvis lage Pop tarts selv nå når det er så vanskelig å få tak i. I tillegg er de ikke veldig vanskelig å lage. Det vanskeligste er å få dem like store – med mindre du bruker en linjal, men hva gjør størrelsen? Det er jo smaken på Pop tarts som er det viktigste. 

Pop tarts kan være fylt med alt mulig deilig fra dulce de leche over sjokolade til syltetøy eller med tørre ingredienser, som kanel, lakrispulver osv. 

9 stykker

45M

Kos

Ingredienser

 • 285 gram hvetemel
 • 1 ss sukker
 • 1 ts salt
 • 230 gram usaltet smør
 • 2 egg
 • 3 ss melk

Slik lager du Pop tarts

 1. Bland mel, sukker og salt sammen. 
 2. Skjær det kalde smøret i terninger og bland det inn i de tørre ingrediensene litt av gangen. Det er lettest å gjøre i en kjøkkenmaskin, men du kan også bruke en elektrisk håndmikser. 
 3. Pisk det ene egget og de 2 ss melk sammen og held det i når deigen er som en bunke erter som kan henge sammen når du klemmer dem. Rør til du har en jevn deig. 
 4. Del deigen i to like store deler og legg dem i kjøleskapet i minst 15 minutter. 
 5. Forvarm ovnen på 175° C varmluft. 
 6. Pisk det siste egget og den siste spiseskjeen melk sammen. 
 7. Rull den ene halvdel deig ut i et rektangel på en meldrysset benk og skjær den ut i 9 like store stykker (ca. 6 x 10 cm hver). 
 8. Legg dem på en stekeplate med bakepapir under, pensl med eggeblandingen og ha fyllet over (se forslag til fyll nedenfor), men la en kant være uten fyll slik at den brukes til å samle tertene til slutt. 
 9. Rull den andre halvdelen tilsvarende ut, skjær den i 9 stykker og legg dem over de med fyll. Trykk de to stykkene med deig sammen med en gaffel hele veien rundt. 
 10. Pensl med eggeblandingen og sett tertene i ovnen i ca. 15 minutter til de er gyldne. 

Pynt eventuellt dine Pop tarts med glasur laget av 85 gram flormelis rørt ut i 1 spiseskje med melk og et par dråper vaniljeekstrakt, når kakene er kjølt ned. 

Til fyll kan du også bruke bakefast syltetøy (ca. 250 gram). Er ikke ditt syltetøy bakefast kan du koke den opp og jevne med 1 spiseskje maisstivelse utrørt i et par spiseskjeer vann. La syltetøyet koke opp et par minutter, og la den kjøles ned før du bruker den i dine Pop tarts. 

Vil du bruke tørt fyll i dine Pop tarts kan du for eksempel blande 100 gram brun farin med 1½ teskje malt kanel og 4 teskjeer med hvetemel. 

Følg GodtNoe på de Sociale medier!

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Pop tarts
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
21star1stargraygraygray Based on 1 Review(s)