Sitronkake høres nesten sunt ut. Bare tanken på de herlige og syrlige sitronene som er fulle av både C-vitaminer og antioksidanter. Ja, blandet med sukker, smør og andre godsaker som ikke er fullt like sunne, men som sammen med sitronene gir en herlig og smakfull kake. 

Sitronkake

Sitronkake – Oppskrift

Her får du oppskriften på min sitronkake som jeg ofte baker til forskjellige anledninger her hjemme. Det er nemlig ofte det frister med en litt syrlig kake, og ikke de tradisjonelle kakene.

Ingredienser til en kake

 • 2 sitroner
 • 4 egg
 • 250 g sukker
 • 2.5 dl smeltet smør
 • 400 g hvetemel
 • 3 ts bakepulver
 • 2 dl melk

Slik lager du sitronkake

 1. Sett ovnen på 170° C
 2. Riv av skallet av sitronene og press dem
 3. Pisk egg og sukker hvitt
 4. Smør en randform eller rund kakeform med litt av det smeltede smøret før du tilsetter resten med eggedosisen
 5. Bland mel og bakepulver før du tilsetter det i røren
 6. Tilsett til slutt melk, sitronskallet og sitronsaft og bland røren godt sammen
 7. Hell røren i formen
 8. Stek kaken i ca. 1 time intill den er gjennomstekt. Sjekk kaken med en kniv eller kakepinne. Det skal ikke henge igjen noe på pinnen når du tar den ut.
 9. La kaken avkjøles helt før du tar den ut av formen

Kaken kan spises som den er eller pyntes med en glasur laget av sitronsaft og melis. Du trenger da ca. 150 g melis og nok sitronsaft til glasuren får den konsistensen du ønsker. Den bør ikke være for tynn.

For noe ekstra pynt på kaken kan man drysse kandisert sitronskall i glasuren. Riv da av skallet av en sitron. Kok da skallet i 1 dl vann i 5 minutter og hell ut vannet. Kok så ½  dl vann med 30 g sukker inntil sukkeret er oppløst. Legg sitronskallet i sukkerlaken og la den simre inntil skallet blir gjennomsiktig. Det tar ca. 20-30 minutter. Ta skallet ut av laken, og la den dryppe av før du vender dem med 1 ss sukker og sprer dem på litt bakepapir som du legger i ovnen  i 40 minutter ved 60° C varmluft.

 

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Sitronkake
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time