Enkle boller som er skikkelig gode er det du savner og trenger akkurat nå. Og det skal du også få, bare du lager denne oppskriften.

Som regel er det en grunn for at du trenger boller, og du har satt av tid og overskudd til å lage dem – dagen før eller samme dag. Men noen ganger får man – jeg hvertfall – plutselig skikkelig lyst på boller, og da bær de gjerne være enkle og raske å lage. Enkle og raske boller er hvertfall en fordel om bollene er til en bursdag, og du også mangler å bake en kake og andre søtsaker til kakebordet.

Uannsett hva grunnen er så er disse bollene veldig enkle og har derfor selvfølgelig få ingredienser.

Boller

Boller – Oppskrift

Det trenger ikke å være vanskelig for å smake godt. Det kan hvertfall disse bollene bevise. De blir nemlig saftige og myke.

Dette trenger du til 16 boller

 • 4 dl melk
 • 50 g gjær
 • 1 dl olje
 • 50 g sukker
 • 650 g mel
 • ½ ts salt

Slik lager du bollene

 1. Varm opp melken i en gryte til det blir fingervarmt
 2. Løs opp gjæren i den oppvarmede melken
 3. Tilsett olje og sukker i melken
 4. Bland mel og salt sammen før du tilsetter dette også litt om gangen. Se ann mengden mel du trenger, du trenger kanskje mer eller mindre for at deigen skal bli fin. Deigen skal ikke være klissete, men ikke for tørr.
 5. Elt deigen sammen godt og grundig.
 6. La deigen heve tildekket på et varmt sted i ca. 20 minutter.
 7. Elt deigen gjennom på nytt før du deler den opp i 16 like store biter.
 8. Form til runde boller og sett på et stekebrett
 9. La bollene heve 1 time til tildekket
 10. Forvarm ovnen til 225° C
 11. Stek bollene i ovnen i ca. 12 minutter til de er gjennomstekt og gyldne på toppen.

Bollene er fantastiske til bursdager, ettermiddagskaffen eller som en del av søndagsbrunchen. Du kan også tilsette rosiner i noen eller alle bollene for en liten vri. Spesielt til bursdager kan du også tilsette en sjokoladebit i noen av bollene for en liten overraskelse.

Bollene holder seg fint i en pose over natten på kjøkkenbenken, eller i fryseren dersom det er snakk om lengre tid. Så kan de eventuelt varmes litt i ovnen eller brødristeren neste dag.

Når du fryser bollene er er det smart å legge dem ved siden av hverandre – på et lag – i posen, og så legge den flatt i fryseren. Da tar bollene mindre plass, og når de har frosset kan man legge andre ting over dem. Da er det også enkelt å brekke en bolle eller to av hvis du ikke trenger alle.

Ekstra raske boller

Har du ikke tid til at bollene skal heve hele tiden så kan du bruke 75 g gjær istedet eller tilsette et egg i deigen. Da kan du droppe hevingen før bollene formes, og så bare la dem heve 15-30 minutter på stekebrettet etter at de er formet. Det går litt ut over størrelsen og saftigheten, men de smaker fortsatt godt.

 

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Boller
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time