Pavlova passer til alle festelige anledninger, alt fra en hyggelig vertinnegave for å vise verdsettelse til en storslager blandt både voksne og barn på 17.mai!

Pavlova – oppskrift
Med sin sprøe bunn, bløte fyll og sødme i kombinasjon med friske frukter og bær, har pavlova alt man kan ønske i en dessert.


1T 20M

Ingredienser
- 4 eggehviter
- 250g sukker
- 1 ts maisstivelse
- 1 ts hvitvinseddik
- ½ l kremfløte
- Masse friske bær og frukter – minst ½ kg, men gjerne mere
Slik lager du pavlova
- Formvarm ovnen til 150° C.
- Stivpisk eggehvitene, tilsett deretter sukkeret litt etter litt samtidig som man konstant pisker, inntil alt sukkeret er tilsatt og blandingen er blitt blank.
- Bland forsiktig maisstivelse og eddik inn i massen med en slikkepott.
- Legg bakepair på en stekeplate, tegn en sirkel på ca. 20-25 cm i diameter og fordel marengsmassen innenfor sirkelen slik at det blir en høy kake.
- Stek kaken i ovnen i ca. 1 time, men det kan være nødvendig med litt lenger eller kortere alt etter din ovn. Det viktigste er at kaken er gjennomstekt.
- La den nakne pavlovaen avkjøle seg på platen før du forsiktig lemper den over på et fat.
- Pisk kremfløten til krem.
- Rens og vask bærene og frukten.
- Legg til slutt kremen på toppen av marengsen og pynt med bær og frukt.
Hvordan oppbevares pavlova?
Pavlova skal helst spises samme dag som den er lagd for den beste og friske smaken. Bunnen bør ikke fryses og blir myk og seig av å oppbevares i kjøleskapet.

HUSK, at om du vil oppbevare den skal det være uten fyll.
Hvilke frukter/bær kan jeg bruke til pavlova?
Du kan stort sett bruke de alle slags frukter og bær til pavlova. Noen bær som egner seg spesielt godt er kirsebær, bjørnebær, blåbær, bringebær og jordbær. I tillegg smaker frukter som kiwi, appelsiner, mango, fersken, ananas og pasjonsfrukt veldig godt i pavlovaen.
Ønsker du mer inspirasjon til andre kaker klikk her
