Kokosmakroner – oppskrift
Ingredienser til 15 kokosmakroner
- 25 g smør
- 1 egg
- ½ dl sukker
- 100 g kokosmel
Om du ønsker kan du tilsette egen smak på kokosmakronene ved å tilsette f.eks ½ ts vaniljesukker, ¼ ts lakrispulver, 1 ss sitronskall … ja, prøv deg frem eller lag de enkelt. Jeg foretrekker den tradisjonelle oppskriften.
Slik lager du kokosmakroner
- Smelt smør – pass på at det ikke bruner
- Pisk egg og sukker sammen, tilsett kokosmel og smeltet smør og bland alt godt sammen
- La massen stå i skålen på kjøkkenbenken i ca. 10 minutter
- Forvarm ovnen til 175° C
- Bruk to skjeer til å lage 15 små topper av massen som du fordeler på en stekeplate. Legg dem gjerne tett ettersom de ikke hever i ovnen.
- Stek dem i ovnen til de har fått litt farge, ca. 10 minutter.
Tips: Du kan også forme kokosmakronene med hender som du dypper i kaldt vann så deigen slipper lettere
Kokosmakroner med søt kondensert melk
Du kan gjerne bruke søt kondensert melk til å lage kokosmakroner. Dette vil lage en mer kremete smak. Ikke forveksl søt kondensert melk med vikingmelk, ettersom vikingmelken er usøtet kondensert melk. Da trenger du kun ¼ boks og 100 g kokosmel. Altså trenger du hverken smør, egg eller sukker
Kokosmakroner med marsipan
Marsipan i kokosmakroner gir en mer myk konsistens og selvfølgelig marsipansmak. Marsipanen skal raspes. Til 100 g kokosmel trenger du 30-35 g marsipan, 1 egg og en eggehvite, i tillegg til 1 dl sukker. Du trenger ikke smør. Massen blir best av å få trekke minst 30 minutter før du former toppene.
Kokosmakroner med sjokolade
Uannsett hvilken oppskrift du bruker, og om du velger å tilsette smak, så kan du dyppe kalde ferdigstekte kokosmakronene i smeltet sjokolade. Jeg smelter sjokoladen enten over vannbad eller i mikrobølgeovn.
Finn mer inspirasjon til andre julekaker og julekos her.