Kokosmakroner er en tradisjonsrik søt julebakst i Norge. En perfekt kokosmakron er sprø på toppen og seig inni, men det er ikke vanskelig å få til.
Kokosmakroner er en tradisjonsrik bakst som har vært bakt siden 1500-tallet, sasnnsynligvis fra Italia. De fleste land, Australia, USA, Nederland, Sverige og Danmark har det som en vanlig bakst, men i Tyskland serverer de det også til jul.
Noen varierer kokosmakroner med sjokoladeglasur, nøtter eller til og med bringebærsyltetøy.
Kokosmakroner

Kokosmakroner – oppskrift

For mange blir det ikke ordentlig jul før de saftige og smakfulle kokosmakronene er bakt. Oppskriften er superenkel og gir kaker som garantert holder fasongen under steking. Dessuten så lages de av ingredienser som de fleste har liggende i skapet – eller du har forhåpentligvis kokosmel!

Ingredienser til 15 kokosmakroner

  • 25 g smør
  • 1 egg
  • ½ dl sukker
  • 100 g kokosmel

Om du ønsker kan du tilsette egen smak på kokosmakronene ved å tilsette f.eks ½ ts vaniljesukker, ¼ ts lakrispulver, 1 ss sitronskall … ja, prøv deg frem eller lag de enkelt. Jeg foretrekker den tradisjonelle oppskriften.

Slik lager du kokosmakroner

  1. Smelt smør – pass på at det ikke bruner
  2. Pisk egg og sukker sammen, tilsett kokosmel og smeltet smør og bland alt godt sammen
  3. La massen stå i skålen på kjøkkenbenken i ca. 10 minutter
  4. Forvarm ovnen til 175° C
  5. Bruk to skjeer til å lage 15 små topper av massen som du fordeler på en stekeplate. Legg dem gjerne tett ettersom de ikke hever i ovnen.
  6. Stek dem i ovnen til de har fått litt farge, ca. 10 minutter.

Tips: Du kan også forme kokosmakronene med hender som du dypper i kaldt vann så deigen slipper lettere

Kokosmakroner med søt kondensert melk

Du kan gjerne bruke søt kondensert melk til å lage kokosmakroner. Dette vil lage en mer kremete smak. Ikke forveksl søt kondensert melk med vikingmelk, ettersom vikingmelken er usøtet kondensert melk. Da trenger du kun ¼ boks og 100 g kokosmel. Altså trenger du hverken smør, egg eller sukker

Kokosmakroner med marsipan

Marsipan i kokosmakroner gir en mer myk konsistens og selvfølgelig marsipansmak. Marsipanen skal raspes. Til 100 g kokosmel trenger du 30-35 g marsipan, 1 egg og en eggehvite, i tillegg til 1 dl sukker. Du trenger ikke smør. Massen blir best av å få trekke minst 30 minutter før du former toppene.

Kokosmakroner med sjokolade

Uannsett hvilken oppskrift du bruker, og om du velger å tilsette smak, så kan du dyppe kalde ferdigstekte kokosmakronene i smeltet sjokolade. Jeg smelter sjokoladen enten over vannbad eller i mikrobølgeovn.

Finn mer inspirasjon til andre julekaker og julekos her.

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Kokosmakroner
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time