Den personen som fikk ideen med å steke pølser innpakket i deig er ikke mindre enn genial vil jeg våge å si. Jeg har absolutt ikke noe negativt å si om pølsehorn.

Alfa og omega er at pølsehorn smaker fantastisk. De er både billige og morsomme å lage. Det er altså ideelt å lage sammen med barna for å gi dem en god opplevelse med matlagning.

Pølsehorn er ideelle å ha med på tur eller i matpakken. De er dessuten fine å ha med på grilling, kanskje til og med rå, for at de steker seg selv over grillen. Da slipper du også å ha med pølser og lomper eller brød, ettersom de allerede er innpakket.

Fyller du dem også med ketchup og sennep er de hvertfall klare og ideelle som turmat. De kan også lages i store porsjoner og så fryses ned.

Er jeg nødt til å si noe negativt må det være det at det aldri ser ut til å være nok av disse. Pølsehornene har en tendens til å forsvinne.

Pølsehorn

Pølsehorn – Oppskrift

Jeg har nesten alltid pølsehorn i fryseren. Slik sørger jeg for at det alltid er noe enkelt dersom jeg vil gi ungene en litt bedre matpakke, jeg ikke har tid til å lage matpakke eller som turmat. Lager du noen nøytrale pølsehorn uten å fylle med ketchup og/eller sennep er de også et godt tilbehør til en suppe.

Ingredienser til 24 pølsehorn

  • 1 pakke gjær (50 g)
  • 4 dl lunkent vann
  • 600 g valgfritt mel – jeg bruker stort sett 400 g hvetemel og 200 g fullkornsmel
  • 1 ts salt
  • 12 pølser
  • Ketchup, sennep, dressing, ost eller hva du enn ønsker til.

Slik lager du pølsehorn

  1. Rør gjæren ut i fingervarmt vann
  2. Bland mel og salt, og rør det sammen med vann og gjær
  3. La deigen heve tildekket på et lunt sted i ca. ½ time.
  4. Forvarm ovnen til 180° C
  5. Del deigen i tre like store porsjoner.
  6. Rull hver del ut til en stor sirkel
  7. Skjær hver sirkel til 8 like store trekanter
  8. Legg litt tilbehør på kortsiden av hver bit dersom det er ønskelig.
  9. Del hver pølse i to slik at du har 24 mindre pølsebiter
  10. Plasser en pølsebit i en deigdel før du ruller deigen rundt den fra bunnen av trekanten til spissen.
  11. Legg pølsehornene på to stekebrett og pensl dem med vann
  12. Stek dem i ovnen i 20-25 minutter og deigen er gjennomstekt og gylden.

 

 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Pølsehorn
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Print Friendly, PDF & Email