Cupcakes har blitt utrolig populære i løpet av de siste årene. Jeg tror at det skyldes at det er enkelt å variere, morsomme å pynte, enkle å lage, og – ikke minst – smaker utrolig godt. Om det går fort å lage? Det kommer jo litt ann på hvor mye og nøye du velger å dekorere de små kakene!

Har du barn kan det godt gå med en stund å lage cupcakene. Ikke bare med pyntingen, men også selve bakingen. Barn elsker å få lov til å være med på hele prosessen. Pyntingen er selvfølgelig høydepunktet, og da kan selv veldig små barn få være med.

cupcakes

Cupcakes – Oppskrift

Du skal få to oppskrifter på cupcakes her. For som du kan se, er det både mørke og lyse cupcakes på bildet. Og det er selvfølgelig ikke bare fargen som er forskjellig, men smaken også. De kan selvfølgelig lages med helt andre smaker enn det du får her også da. Men her får du to forskjellige smaker.

Sjokolademuffins

Ingredienser til mørke cupcakes – 12 stk

  • 240 g hvetemel
  • 150 g sukker
  • 4 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • ½ ts salt
  • 50 g bakekakao
  • 1 egg
  • 3 dl melk
  • 1 dl olje
  • 100 g mørk sjokolade

Slik lager du mørke cupcakes

  1. Sett ovnen på 200º C.
  2. Bland mel, sukker, bakepulver, vaniljesukker, salt og bakekakao
  3. Pisk egg, melk og olje sammen i en separat bolle
  4. Bland det tørre med det våte til en fin røre
  5. Finhakk sjokoladen og vend den inn i røren
  6. Fordel røren i muffinsformer – fylt litt mer enn halvfulle.
  7. Stek cupcakene i 15-20 minutter

Vaniljemuffins

Ingredienser til lyse cupcakes – 18 stk

  • 225 g smør
  • 225 g sukker
  • 225 g hvetemel
  • 2½ ts bakepulver
  • 4 egg
  • 2 ts vaniljesukker

Slik lager du lyse cupcakes

  1. Sett ovnen på 175º C
  2. Bland alle ingrediensene godt sammen til du får en fin og klumpfri røre
  3. Fordel røren i muffinsformer
  4. Stek cupcakene i ca. 20 minutter

Frosting (glasur)

Ingredienser til frosting

  • 300 g smør
  • 600 g melis
  • 4 ss varmt vann
  • Litt konditorfarge
  • Forskjellig sukkerpynt

Slik lager du frosting

  1. Rør smøret mykt med melis
  2. Tilsett vann og bland til massen har en kremet konsistens – hvis den blir for våt kandu tilsette mer melis
  3. Dersom du vil ha forskjellig farger på cupcakene kan du separere noe av frostingen og tilsette konditorfarge
  4. Sett frostingen på kjøl i 1 time før den sprøytes på kakene og pyntes

Du bestemmer selvfølgelig selv om du vil lage begge variantene eller bare en. Hvilken som er best? De smaker godt begge to – så det må være en smakssak om man foretrekker sjokolade eller vanilje.

Har du lyst på muffins uten frosting anbefaler vi sjokolademuffins, bananmuffins eller blåbærmuffins som også er gode å ha barn med på.

Tidsestimatet er for de mørke cupcakene som tar lengst tid, og uten pyntingen.

God fornøyelse!

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Cupcakes
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time