Chili con carne er en klassisk sterk rett som både kan være mild, sterk og veldig sterk! Mat skal ikke bare være sterk for å være sterk, men den kan gjerne smake sterkt! Chili con carne er en rett som kan bli veldig sterk – men du bestemmer heldigvis helt selv! Det viktigste er at den er fylt med mye smak – og det er vel og merke en herlig smak!
Chili con Carne (fastlane)
Det skal som hovedregel bare kjøtt, bønner og chili (fersk, malt eller paste) i, og så har man en chili con carne! Det vil si at du kan lage den ved å steke og brune noe chili og hakket oksekjøtt, før du tilsetter en boks kidneybønner og lar det bli gjennomvarmt. Dette er studentvarianten. Men den kan naturligvis lages bedre. Her er en litt mer elegant og smakfull utgave.
Chili con carne med sjokolade – Oppskrift
Her får du en enkel oppskrift på en litt mer smakfull chili con carne. For å gi den en ekstra god smak og tvist har vi også sjokolade i retten. Det gir liksom noe helt spesielt.
Ingredienser til 4 personer
- 1 løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 ss olje
- 1 ss smør
- 500 g hakket oksekjøtt
- 1 rød chili
- 1 boks hakkete tomater
- 2½ ss tomatpure
- 2 ts sambal oelek (chilipaste)
- 2 ts spisskummen
- ½ ts pepper
- 1 boks kidneybønner
- 75 g maiskorn
- 40g mørk sjokolade
- 4 ss gresk yoghurt/rømme/creme fraishe
- Tabascosaus
- Tortillachips
- Lime
- Salt og pepper
Slik lager du chili con carne
- Hakk løk og hvitløk fint
- Varm olje og smør i en gryte eller dyp panne og stek løk og hvitløk i et par minutter
- Tilsett hakket oksekjøtt, og stek til det har brunet
- Hakk chili og tilsett den
- Tilsett tomater, tomatpure, sambal oelek, spisskummen og pepper, og la det hele simre i en halv times tid. Du kan godt la det simre lengre. Da får smaken bedre tid til å trenge inn i kjøttet
- Hell ut væsken fra bønnene, skyll dem og la dem tørke
- Tilsett bønnene med maiskornene som du lar koke med blandingen litt lengre
- Smak til med tabasco, salt og pepper
- Tilsett sjokoladen og la den smelte inn i retten
Server gryteretten med en ss gresk yoghurt, tortillachips, limebåt og eventuelt mer tabasco for de som ønsker en enda sterkere rett.
Tips: Du kan servere retten med ris eller blomkålris!
Ekstra tips: Det er lurt å lage en stor porsjon som dere kan spise over flere dager! Krydrene får virkelig satt seg til neste dag, så det er en perfekt todagers-rett for hele familien!
Oppskriftsvideo av chili con carne
Nedenfor får du også en videoversjon som er ganske lik vår oppskrift her, så du virkelig kan få dreisen på å lage en god chili con carne!