Ahhh kyllinglasagne! Jeg som trodde jeg hadde smakt verdens beste lasagne. Kyllinglasagne, spesielt den her, har sprengt alle rammer og overhalet alle kombinasjoner og har overbevist mine smaksløker. Dette er verdens beste lasagne!
Egentlig er det ikke kyllingen som gjør det. Eller ihvertfall ikke kyllingen alene. Det er kombinasjonen i kyllinglasagne. Både smakene og de forskjellige konsistenser. Det er saftig kylling med et streif av karry, seige lasagneplater og bløte bønner som har tatt smak av alle de andre ingredienser. Det er sprøe, salte nachos, kremet ost, syrlig limebåter og sterke jalapenos. Og så er kyllinglasagne krydret tilpass. Jeg elsker krydret mat – ikke sterkt, bare krydret.
Jeg synes det er synd at det norske kjøkken ikke byr på så mange retter med annet krydder enn salt og pepper. Men for all del, jeg elsker karbonader, men egentlig nok mest fordi jeg er vokst opp med dem. Jeg tror neppe at en inder synes at karbonader er en kulinarisk opplevelse.
Meksikansk kyllinglasagne med spinat – oppskrift
Krydringen av kyllinglasagne avspeiles i navnet. Jeg tror ikke retten egentlig stammer fra Mexico, men det er brukt adskillig flere krydderier enn det ville vært i en norsk kyllinglasagne. Men den er ikke for sterk. Jeg kjenner en inder som ville overøst den med chilisaus fordi han hadde ment at den var for mild. Men jeg synes kyllinglasagne, især denne, er akkurat tilpass.
6 personer
45M
Middag
Ingredienser
- 2 løk
- 2 fedd hvitløk
- 2 ts malt spiskummen
- 2 ts chiliflak
- 1 ts malt koriander
- 1 ts paprika
- 1 knsp. cayennepepper
- 2 ss olivenolje
- 400 gram kyllingkjøtt
- 1-2 ts karry
- 200 gram frossen spinat (opptint og avdryppet)
- 2 ts tørket oregano
- 1 dl tomatpure
- 2 bokser hermetiske hakkede tomater
- 1 boks kidneybønner (eller 220 gram utbløtet)
- 1 rød paprika
- 300 gram maiskjerner
- 1 ss finhakket jalapenos
- 8 lasagneplater
- 150-200 gram ost (gjerne cheddar)
- 200 gram nachos – jeg bruker saltede, men om du vil ha det sterkt, så kjøp hotte
- 2 avokadoer
- 1-2 lime
- Ekstra jalapenos, om ønskelig
- Salt og pepper
Slik lager du kyllinglasagne
- Skjær løken i terninger, og hakk hvitløksfeddene fint.
- Ha spisskummen, chiliflak, koriander, paprika, røkt paprika og cayennepepper i en kjele eller sauterpanne uten fettstoff og varm det opp til det begynner å lukte.
- Skru ned til middels varme og tilsett olje, løk, hvitløk og stek til løken blir til løken blir bløt og gjennomsiktig.
- Skjær kjøttet i strimler eller terninger og dryss karry over.
- Tilsett kjøttet og brun det godt på alle sider.
- Hakk den avsilte spinaten grovt og tilsett den sammen med oregano, tomatpure, hakkede tomater og salt og pepper.
- Kok opp og skru ned varmen og det småkoke under lokk til kjøttet er mørt - 7-10 minutter.
- Skjær imens paprika i terninger, bland den med maiskjerner samt hakket jalapenos og forvarm ovnen på 175°C, varmluft.
- Pensl et ildfast form med olje.
- Tilsett kidneybønnene etter du har silt dem og smak lagsagnesausen til med mere salt, pepper, chili og/eller tomatpure.
- Saml kyllinglasagnen skiftevis med først sausen, så lasagneplater, så paprikablandingen og til slutt revet ost og så om igjen.
- Knus en håndfull nachos eller to, over det siste laget med ost og sett lasagnen i ca. 20 minutter til lasagneplatene er møre.
- Skjær avokado over og skjær hver halvdel i skiver.
- Skjær lime i båter.
Server kyllinglasagne rykende varm med revet ost, nachos, avokado i skiver, limebåter og jalapenos. Om du vil prøve enn annen lasagne enn kyllinglasagne, så prøv for eksempel spinatlasagne.