Kyllingpai smaker kjempegodt og er lett å lage. Det er bare noen med pai. Det er litt som en pizza. Hele middagen er samlet i et fat – selv brødet. Og du kan ha hva som helst i en pai, også i en kyllingpai. Derfor er pai også perfekte hvis du skal bruke noen rester – enten om det er råe eller tilberedte ingredienser. 

I denne oppskriften på kyllingpai har jeg kylling, spinat og bacon. Det er tre gode ting som smaker deilig sammen. I tillegg har jeg selvfølgelig osten, som er ren umami. Så alt i alt er denne oppskriften på kyllingpai er fryd for smaksløkene med en saftig smak av spinat og kjøtt, salt bacon, sprø paibunn og en deilig «skorpe» av ost. 

Enkel kyllingpai med bacon og spinat – oppskrift

Du kan lage paideigen selv til din kyllingpai. Det er det jo en viss tilfredshet i og det smaker jo best – synes ihvertfall jeg. Eller du kan også kjøpe den ferdig, så trenger du bare å steke den – det er raskere og lettere og det smaker også godt i kyllingpai. 

4 personer

40M

Middag

Ingredienser

 • 1 hjemmelagd paideig eller en kjøpt
 • 2 kyllingbrystfileter (ca. 380 gram)
 • 200 gram bacon – du får en bedre kvalitet, hvis du kjøper et helt stykke istedenfor toppings
 • 200 gram fersk spinat
 • 5 egg
 • 2 dl rømme eller crem fraiche
 • 100 gram ost (f.eks cheddar) – her får du også en bedre kvalitet (ferskere), hvis du kjøper et helt stykke istedenfor å kjøpe revet ost
 • Salt og pepper

Slik lager du kyllingpai

 1. Forvarm ovnen på 175° C. 
 2. Fordel paideigen i en paiform – eventuelle rester kan brukes til pynt – prikk hull i den med en gaffel og forstek den 10 minutter eller etter anvisning på emballasjen hvis du kjøper den ferdig. 
 3. Skru ovnen opp på 200° C. 
 4. Skjær kyllingbryst og bacon i strimler eller terninger. 
 5. Sviss bacon i en tørr stekepanne og tilsett kyllingen, litt før baconet er ferdigstekt. 
 6. Skyll spinaten grundig, fjern grove stilker og ha den i pannen når kyllingen har fått en fin brun farge. 
 7. Rør det godt sammen og la det simre til spinaten faller sammen. 
 8. Smak til med salt og pepper og hell det over paideigen. 
 9. Riv osten – hvis du ikke har kjøpt den revet. 
 10. Pisk egg, cremefraiche og halvdelen av osten sammen, krydr med salt og pepper og hell det utover fyllet. 
 11. Dryss den siste delen av osten ovenpå paien. Dekorer paien med den overflødige deigen – gitter, blomster eller lingnende – og sett paien i ovnen i ca. 25 minutter, til den er gylden, osten er smeltet og eggemassen har stivnet. 

Kyllingpai kan spises som den er, eller evt. med salat til, prøv f.eks. hvitkålsalat. Blir det rester til overs, kan det varmes opp dagen etter. Husk å sette restene i kjøleskapet og varme opp paien til minst 175° C, så du ikke risikere å bli syk av spinaten. 

Sånn merker du om kyllingpai er ferdig

Prikk din kyllingpai med en kjøttnål, spyd eller et annet redskap av metall i midten av paien for å sjekke om fyllet slipper. Henger det noe igjen skal paien stekes litt lenger. Blir den for mørk kan du legge litt aluminiumsfolie over. 

Følg GodtNoe på de Sociale medier!

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Kyllingpai
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time