Ettersom lasagne etter hvert blir laget mye her i Norge, har vi også begynt å finne nye variasjoner. Lasagne er egentlig en italiensk opprinnelse, men denne spinatlasagnen er da en norsk variasjon.

Spinatlasagne blir nok mer en hverdagsalternativ ettersom spinat er sunnere og lettere enn hakket oksekjøtt. Det smaker selvfølgelig fortsatt godt. Selv om jeg kaller denne spinatlasagnen en hverdagslasagne er det ikke fordi det går fortere enn den tradisjonelle. Det betyr ikke at du må passe på den hele tiden, over halvparten av tiden lager den seg selv i ovnen.

Du kan gjerne forberede hele lasagnen om morgenen, og la den stå i kjøleskapet hele dagen, og så sette den i ovnen i rundt tre kvarter før den skal serveres, og så gjøre andre ting mens den tilbereder seg selv.

Vegetarisk lasagne

Denne lasagnen er også vegetarisk, og er derfor selvfølgelig et herlig valg dersom du skal servere til vegetarianere eller rett og slett leter etter gode oppskrifter med mindre kjøtt.

Spinatlasagne

Spinatlasagne – oppskrift

Ingredienser til 4-5 personer

  • 600 g spinat – fersk eller frossen
  • 10 – 15 g smør
  • 2 løk
  • 2 hvitløk
  • 3 bokser hakkede tomater
  • 1½ dl vann
  • 1 ts oregano
  • 10 lasagneplater
  • 200 g fetaost i biter
  • 100 g raspet mozarella
  • Salt og pepper

Slik lager du spinatlasagne

  1. Bruker du fersk spinat legger du den i en gryte med litt vann og la den steke seg inn før du legger den i en sikt for å slippe vannet. Bruker du frossen legger du den rett i en sikt for å dryppe av. Press den også tom for vann.
  2. Hakk løk og hvitløk, og stek dem i en gryte med smøret til det får en gylden farge.
  3. Tilsett tomater, vann, oregano, salt og pepper og la det simre uten lokk i ca. 15 minutter. Rør rundt noen ganger så den ikke brenner seg fast.
  4. Kok imens lasagneplatene al dente – i ca. 5-7 minutter. De skal ikke være gjennomkokte, men mykere. Legg de ferdigkokte lasagneplatene til å dryppe av seg.
  5. Smak tomatsausen til med salt og pepper
  6. Forvarm ovnen til 200 ° C
  7. Smør en ildfast form med litt smør
  8. Legg ca ⅓ av tomatsausen i bunnen av formen
  9. Legg deretter ½ spinaten og ½ av fetaosten over sausen
  10. Legg deretter halvparten av lasagneplatene på. Skjær dem eventuelt til dersom det ikke er plass eller legg dem litt over hverandre
  11. Fortsett så med ½ av tomatsausen som er igjen, resten av spinaten og fetaosten.
  12. Legg deretter lasagneplatene over og avslutt med resten av tomatsausen.
  13. Strø den raspete mozarellaosten til slutt over hele lasagnen.
  14. Stek lasagnen i 35 minutter – blir osten brent kan du dekke den med aluminiumsfolje.
  15. Ta lasagnen ut av ovnen og la den stå i ca. 10 minutter innen servering.

Spinatlasagne smaker herlig med en salat til, for eksempel en grønnkålsalat eller rødbetesalat.

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Spinatlasagne
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Print Friendly, PDF & Email