Rødbetesalat inneholder selvfølgelig rødbeter blandet med andre spennende godsaker. Rødbeten i seg selv er en rotgrønnsak med mye god næring. Det er en rotgrønnsak med en spesiell rødlig farge som kanskje skremmer noen unna. Det er derfor en grønnsak mange ikke bruker eller vet hvordan de skal bruke. Selv bruker jeg den gjerne i en salat som her, men den er også skikkelig god til vegetariske burgere.

De fleste vil nok forbinde rødbeter med syltete rødbeter, og de spiser vi også mye her hjemme som tilbehør.

Rødbetesalaten kan også gjerne fungere som et alternativt tilbehør til kjøttkaker, kotelleter eller medisterpølser.

Denne rødbetesalaten lages av rå rødbeter, noe som også gjør den rask å lage. Hvertfall i forhold til tiden det tar å sylte rødbeter, for du sylter vel rødbetene selv?

Joda, så blir denne også best av å trekke litt før servering, men det trenger ikke være mer enn 1 time.

Rødbetesalat
Rødbetesalat – Oppskrift

Her får du, som sagt, en oppskrift på en rå rødbetesalat med epler og pepperrot.

Ingredienser til 4 personer

  • 2 ss balsamicoeddikk
  • 1 ss vann
  • 1 ss sukker
  • Salt
  • 300 g rå rødbeter
  • 1 syrlig eple
  • 2-3 ss raspet pepperrot

Fremgangsmåte

  1. Lag en marinade av balsamicoeddikk, vann, sukker og salt
  2. Skrell og grov-rasp rødbetene
  3. Skrell og del eplet i biter
  4. Bland rødbeter, eple og pepperrot i en bolle sammen med marinaden
  5. La rødbetesalaten trekke minst 1 time i kjøleskapet

Så er det bare å servere en herlig rødbetesalat som et pyntende tilbehør til enhver rett. Den fungerer også som en selvstendig og lettere lunsj. 

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Rødbetesalat
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time