På 80-tallet begynte Pusur å bli populær – Jim Davis’s tegneserie med den lasagneelskende katten, hunden Jølle og eieren deres Jon. På denne tiden ble vi selvfølgelig også inspirert til å spise Pusur’s favorittmat: Lasagne. På denne tiden, da ferdigmat ble populært, gikk det i ferdiglagd lasagne fra frysedisken som vi bare varmet i ovnen.

Man kan selvfølgelig fortsatt få lasagne på denne måten, men flere og flere innser at det egentlig ikke er så vanskelig å lage selv. En frossen lasagne skulle dessuten uannsett ha 40 minutter i ovnen, så ikke akkurat en “rask” middag. Det trenger ikke nødvendigvis ta noe særlig lengre tid å lage den selv. Kanskje akkurat med unntak av lasagneplatene da, men de er det vanlig å kjøpe ferdiglagde.

Det er en av de middagsrettene som bare går og går og aldri blir utdatert. Ungene her i huset elsker det,  og jeg synes det er perfekt middag å servere når det er mange til bords.

Lasagne  

Lasagne – oppskrift

Dette er den skikkelig deilig, tradisjonell lasagne med skikkelig tomatsaus og ostesaus. Jeg liker den også spesielt godt med masse hakkete grønnsaker. Det gir en herlig og frisk smak, samtidig som det er den beste måten å få barna til å spise masse grønnsaker – nettopp fordi de ikke merker at de er der en gang.

Ingredienser til 4 personer

  • 1 stor løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 brokkolistilk
  • 3 vårløk
  • 2 gulrøtter
  • Olje til steking
  • 500 g hakket oksekjøtt
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1½ tsk oregano
  • 1 dl rødvin
  • 1 dl vann
  • Lasagneplater – ca. 6-8 stk.
  • ½ bechamelsaus – eller en hvit saus
  • 200 g raspet ost
  • Salt og pepper

Slik lager du lasagne

  1. Forvarm ovnen til 200° C
  2. Finhakk alle grønnsakene
  3. Stek grønnsakene raskt i olje i en gryte
  4. Tilsett kjøttet med grønnsakene og stek til all væsken har fordampet
  5. Tilsett hakkede tomater, rødvin og vann før du krydrer med oregano, salt og pepper
  6. La koke i minst 5-10 minutter
  7. Legg kjøttsausen i bunnen av en smurt ildfast form, før du legger lasagneplater og ostesaus over.
  8. Gjenta lagene en gang til og avslutt med kjøttsaus på toppen.
  9. Strø over med raspet ost på toppen.
  10. Stek formen i ca. 30 minuter til osten har smeltet og lasagneplatene er myke.

Du kan selvfølgelig bruke de grønnsakene du og dere foretrekker – gode alternativer er blomkål, potet, spinat og purre.

Lasagne tilbehør

Det er herlig med en enkel, frisk salat, som for eksempel en bønnesalat, grønnkålsalat, fattoush, eller bare en helt vanlig grønn salat med det du skulle ha en i kjøleskapet – tomater, fetaost, sopp eller lignende. Du kan jo også hakke opp litt mer av de grønnsakene du legger i kjøttsausen til salaten.

Velbekomme og nyt!

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Lasagne
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time