Karrisaus

Karrisaus er en litt utradisjonell saus i det norske kjøkken. Karri er en krydderblanding som består av mange aromatiske krydder i forskjellige smaksvarianter og sterkhetsgrader. Karri er en av de vanligste krydderblandingene i verden og stammer fra det indiske kjøkkenet.

Ordet karri er egentlig tamilsk og betyr simpelthen saus, og er også navnet på mange indiske sausbaserte varmretter i det indiske tamilske, britiske og thailandske kjøkken.

Karrisaus

Karrisaus – Oppskrift

Det er mange måter å lage karrikrydderet på, men også karrisausen ettersom den også er såpass populært i mange forskjellige kulturer. Noen lages veldig sterke, noen milde, så du vil kunne finne den sterheten du liker best. Hvor sterk karrikrydder og hvor mye du tilsetter i sausen avgjør også hvor sterk den blir. Her får du altså den mengden og styrken jeg foretrekker, så den må du selv tilpasse.

Ingredienser til 4 personer

  • 30 g smør
  • 2 ss hvetemel
  • 2 ts karri
  • 4 dl melk
  • 1 ss eplesidereddik
  • Salt og pepper

Slik lager du karrisaus

  1. Smelt smør i en gryte
  2. Tilsett mel og karri og bland det sammen, mens det steker et par minutter
  3. Tilsett melken under omrøring, litt om gangen, til sausen har den rette konsistensen.
  4. La sausen koke opp
  5. Smak til med eplesidereddik, salt og pepper

Karrisaus med kokosmelk

Vil du ha en mer eksotisk karrisaus så prøv denne med kokosmelk

Ingredienser til 4 personer

  • 1 liten løk
  • 2 ss karri
  • 2 ss kokosolje
  • 8 dl kokosmelk – tilsvarer 2 bokser
  • Salt og pepper

Slik lager du karrisaus med kokosmelk

  1. Finhakk løk
  2. Stek løk med karri i oljen
  3. Tilsett kokosmelk – også den fete delen øverst i boksen, og kok opp sausen.
  4. La sausen koke i 5-10 minutter og den får den ønskede konsistensen

Karrisaus er er  godt til mange forskjellige ting, alt fra kylling, kalkun, hvit fisk og scampi. Begge sausene smaker godt til de fleste retter.

Så våre andre indiske retter her!

Dersom du er på utkikk etter en annen type saus, har vi flere her.

Summary
recipe image
Recipe Name
Karrisaus
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *