Jeg har gledet med som et lite barn til å gi deg denne oppskriften på salsa verde. Ikke fordi denne er spesielt god i forhold til andre oppskrifter på salsa verde, men bare fordi det er salsa verde …. Naaaaam…. Salsa verde må være verdens beste, velsmakende saus, dipp, dressing, osv. Det er en av de mest allsidige tilbehør du kan forestille deg.

Jeg spiser den til laks, vårruller, burger, til nachos og chips, ja, og på pølsen. Den ligner på pesto ettersom de begge er grønne og oljete, men smaker helt annerledes.

Jeg er veldig glad for at denne sausen har beholdt sitt italienske navn, salsa verde, for det høres unektelig mer spennende ut enn ved sin norske oversettelse – norsk saus – og den fortjener et mer spennende navn.

Salsa eller salsa verde

Mange kaller sausen bare for salsa, og selv om ‘salsa’ er det italienske ordet for saus, så forbinder man stort sett salsa med den mellomamerikanske krydrete sausen med tomater og chili.

Salsa er i tillegg også en stilart innen rytmisk musikk og en dans. Og salsa verde får meg alltid til å høre søt musikk i mine ører og gir meg lyst til å danse.

Salsa verde

 

Salsa verde – oppskrift

Så får vi endelig komme oss til oppskriften. Som nevnt så ser den ut som pesto, men smakene er veldig forskjellige. Hovedingrediensene – basilikum og olje – inngår dog i begge. Salsa verde kan tilberedes med andre ingredienser enn de jeg bruker for som med det meste av italiensk mat, finnes det mange forskjellige oppskrifter.

Ingredienser til 3 dl salsa verde

 • 5 ansjoser i olje – og de skal ikke droppes. Jeg liker ikke ansjoser, men de smaker skikkelig godt i salsa verde. Du kan rett og slett ikke smake at det er fisk i, men de gir en salt og fet smak til sausen
 • 1-2 fedd hvitløk – avhengig av størrelse
 • 1 bundt persille – ca. 75 g
 • 2 ss kapers
 • 1 ss dijonsennep
 • ¼ dl rødvinseddik
 • 1-1½ dl olivenolje
 • Pepper

Tilberedning

 1. Sett ansjosene til avdrypning.
 2. Rens og hakk ansjoser, hvitløk, persille, basilikum og kapers godt før du legger dem i en skål
 3. Bland inn sennep og eddik i grønnsakene
 4. Bland til slutt inn olje inntill du får en tykk saus.
 5. Smak til med pepper

Så er det bare å nyte en herlig saus som du kan spise til det meste!

Som tidligere nevnt kan du også bruke andre grønnsaker. Du kan for eksempel bruke mynte eller basilikum som alternativ til deler eller all persillen. Prøv deg frem til du finner en god kombinasjon.

Salsa verde kan fint stå i et kjøleskap i en krukke med tettsittende lokk i minst 1-2 uker – dersom den ikke blir spist opp før da 😉

 

Forberedelsestid: 20 minutter

Tilberedningstid: 0

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Salsa Verde
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time