Raita

Skal du ha indisk mat, bør raita alltid følge med. Inderne spiser nemlig raita som tilbehør til … ja, alt. Og ja, det er et herlig tilbehør som er forfriskende som tilbehør til indisk mat.

Raita er basert på yoghurt. Hvordan raitaen videre lages kan variere, men det er alltid noe hakket eller raspet grønnsak eller frukt, krydderurter og krydder. Raita er gjerne et litt syrlig og friskt tilbehør som passer veldig bra sammen med de sterke indiske rettene, men det kan også smake sterkt.

Raita

Hva er raita?

Raita er en slags dip eller dressing som kan spises som tilbehør til indisk mat eller snacks. Den kan også spises som pålegg på en brødskive med f.eks. kjøttbolle eller skinke.

Indisk raita

Denne originale indiske raita er en av de sterkere raitaer. Denne består av yoghurt, krydder og grønnsaker.

Ingredienser

  • 3 dl yoghurt
  • ¾ dl melk
  • ½ løk
  • 1 tomat
  • ½ ts spisskummen
  • 4-5 ferske mynteblader
  • 1-2 grønne chili
  • Salt og pepper

Slik lager du raita

  1. Bland yoghurt med melk til den får en kremete konsistens
  2. Hakk løk og tilset
  3. Skrell og rasp opp agurken, og tilsett den i yoghurtblandingen
  4. Skjær tomaten i biter og tilsett den og
  5. Tilsett spisskummen sammen med finhakket mynteblader og chili
  6. Smak til med salt og pepper

Raita – norsk oppskrift

Her får du min oppskrift på raita. Den er fin å ha for å mildne opp sterke indiske retter, men også norske retter og snacks.

Dette trenger du

  • 2 dl yoghurt naturell
  • 2 ss mild chutney
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 ss finhakket mynteblader
  • Salt

Fremgangsmåte

  1. Bland yoghurt, chutney, presset hvitløk, mynteblader og salt
  2. Hold avkjølt inntil den skal spises

Enklere blir det ikke

Finn oppskrift på indiske retter du kan spise med raita her.

Summary
recipe image
Recipe Name
Raita
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *