Chana Masala

Chana Masala er en vegansk rett, altså helt uten kjøtt. Det at den er uten kjøtt har ingen ting å si, for den har en fantastisk smak, gir proteiner og metter godt. Retten stammer fra det indiske subkontinent, og finnes spesielt i det indiske og pakistanske kjøkken.

Retten består blant annet av en slags kikerter som kalles chana. De er mindre enn alminnelige kikerter, men med en sterkere smak og fastere konsistens. Chana masala

Chana Masala – Oppskrift

Jeg har nå fortsatt valgt å bruke alminnelige kikerter, ettersom disse er lettere å få tak i her i Norge. Det gjør heller ikke retten noe dårligere kan jeg love deg. Det er masse smak i retten på grunn av de mange herlige krydrene. Jeg savner hvertfall ikke chana.

Dette trenger du for å lage chana masala

  • 3½ dl tørre kikerter – husk å bløtlegge dem 6-8 timer før du skal lage retten.
  • 2 ss olje
  • 2½ dl løk i tynne skiver
  • 1 ts hakket ingefær
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ¼ dl tomater – i småbiter
  • 1 grønn chilli
  • ½ ts chillipulver
  • ½ ts gurkemeie
  • 1 kanelstang
  • ½ ts tørket nellik
  • ½ ts kardemomme
  • 1 laurbærblad
  • 1¼ hakket løk
  • 1¼ ta garam masala
  • litt grønnsaksbuljong
  • ½ ts bukkehornsfrø
  • 1-2 ts tamarind paste
  • Salt

Slik lager du chana masala

  1. Skyll de bløtlagte kikertene i rent vann, legg dem i en gryte med vann som du lar koke til de er møre, ca. 30 minutter
  2. Imens kan du begynne med å steke løkskivene gylne i litt olje
  3. Tilsett ingefær og finhakket hvitløk og la dem steke litt
  4. Tilsett tomatene med litt salt
  5. Tilsett finhakket chilli
  6. Stek til tomatene er myke og den rå smaken har fordampet.
  7. Tilsett chillipulver og gurkemeie og stek litt til
  8. Sett blandingen til side for avkjøling før du blender den til en fin masse
  9. Stek imellomtiden kanelstangen, nellik, kardemomme og laurbærbladet i litt olje
  10. Tilsett hakket løk som du steker til de er gyldne
  11.  Tilsett tomatblandingen før du blander den godt inn
  12. Tilsett garam masala
  13. Tilsett de kokte kikertene og eventuelt buljong.
  14. La retten simre i 3-5 minutter
  15. Smak til med tamarind pasten
  16. Dryss evt. med litt finhakket urt – koriander, persille eller lignende rett før servering

Server Chana Masala med f.eks ris eller chapati.

 

 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Chana Masala
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *