Avhengig av hvem du snakker med, kan eggerøre være noe ganske annerledes enn det den tradisjonelt er, altså egg og melk som stekes under omrøring. Noen kaller egg og melk som lages over vannbad, eller eggedosis – sukker og egg som piskes – for eggerøre.

eggerøre

Så er det rettet opp en gang for alle. Da kan vi komme oss tilbake til den tradisjonelle eggerøren. Ettersom jeg er inne på det tradisjonelle bestemte jeg meg for å faktisk sjekke i en gammel oppskriftsbok fra 1949 hva den skrev om eggerøre. Jeg må jo vite om tradisjonene har forandret seg. Jeg ble litt overrasket over å finne ut at jeg faktisk lager eggerøre på akkurat samme måte som den.

Hvordan lages så eggerøre?

Det er faktisk såre enkelt. Det handler rett og slett om å piske og røre. Det er ikke mange ingredienser som kreves, og det er også gjerne ingredienser man ofte har liggende.

Eggerøre – Oppskrift

Å lage eggerøre er raskt og enkelt med få ingredienser, så det er en fin måte å lage en litt spennende og variert frokost.

Ingredienser til 1 person

  • 1 egg
  • 2 ss melk
  • Litt salt og pepper – evt. urter som gressløk, rosmarin, timian, basilikum, koriander, osv.
  • Smør til steking

Slik lager du eggerøre

  1. Hakk egg ut i en liten bolle
  2. Tilsett melk og pisk godt med en gaffel
  3. Tilsett ønsket krydder og urter
  4. Smelt smør i en stekepanne ved lav varme før du heller i eggemassen
  5. Vend eller rør rundt i eggemassen med en stekespade i store bevegelser – den skal ikke føres i små biter, men helst jevne flak.
  6. Like før eggene er ferdige kan du ta stekeplaten av varmen og la dem trekke et par minutter

Server eggerøren kald eller varm med noen skiver brød til

Eggerøre i ovn

Du kan også lage eggerøre i ovnen, spesielt hvis du skal lage til mange

  1. Forvarm ovnen til 125° C.
  2. Bland ingrediensene sammen og hell dem over i en ildfast form
  3. Sett formen i ovnen – stikk i massen med jevne mellomrom for å sjekke om de er ferdige. Lengden den skal stå kommer an på antall egg og størrelsen på formen.

Eggerøre i mikrobølgeovn

For en ekstra rask eggerøre for travle morgener der man fortsatt vil ha eggerøre, men mer tid og mindre oppvask er mikrobølgeovnen løsningen.

  1. Smelt ½ ss smør i en ildfast kopp eller liten bolle et par sekunder i mikrobølgeovnen
  2. Tilsett egg, melk og salt i koppen og rør godt
  3. Sett koppen tilbake i mikrobølgeovnen i ½ minutt til
  4. Rør rundt i koppen
  5. Sett koppen tilbake i mikrobølgeovnen enda ½ minutt, og eggerøren er ferdig med en kremet konsistens.

Velbekomme!

Forberedelsestid: 3 minutter

Tilberedningstid: 3 minutter

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Eggerøre
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time