Kikertsalat består i hovedsak av kikerter – noe som sikkert ikke kommer som et sjokk på noen – og en masse andre gode ting! Kikerter blir også kalt for garbanzobønner, men stort sett går de bare under navnet kikerter!

Kikerter kan både kjøpes tørket i pose eller kokte i lake på boks. De førstnevnte skal helst bløtlegges i vann i 10-12 timer før de skal brukes. Deretter skal de kokes i ca. 40-50 minutter. Kikerter på boks kan brukes akkurat som de er, men helst skylles først.

Dessverre er det – akkurat som med poteter på glass – slik at du med lettvintheten også får noen e-stoffer.

Kikerter – sunt

I motsetning til mye av det vi ellers bruker i salater, som for eksempel agurk, tomater og salat, som inneholder mye vann, så inneholder kikerter mange gode næringsstoffer. De har nemlig et høyt innhold av fiber og protein. De er derfor også en veldig god ingrediens for veganere og vegetarianere som ikke får protein fra kjøtt.

Kikertene inneholder videre A- og E-vitaminer,  og mineralene folat, kalium, kalsium, magnesium, fosfor, jern og sink. Gode ingredienser for et sunt liv.

kikertsalat

Kikertsalat – Oppskrift

Men tilbake til kikertsalaten. Jeg kan like gjerne innrømme med en gang at jeg kjøper kikerter på boks når jeg lager denne kikertsalaten. Det sparer meg for masse tid når jeg unngår bløtleggingen, kokingen og avkjølingen. Og så er det jo deilig med enkel og rask mat.

Til tilbehør for 4 personer bruker jeg

  • 1 boks kikerter
  • 1 rødløk
  • ½ agurk
  • 1 rød paprika
  • 150 g cherrytomater
  • 2 ss olivenolje
  • ½ sitron
  • 150 g fetaost
  • Litt fersk persille
  • Salt og pepper

Slik lager jeg kikertsalat

  1. Skyll kikertene og la dem renne av seg
  2. Skjær løk, agurk, paprika, tomat og fetaost i små biter.
  3. Lag en dressing med olivenolje, sitronsaft og sitronskall, og smak til med salt og pepper
  4. Bland kikertene og resten av ingrediensene i dressingen
  5. Pynt med litt hakket persille

Kikertsalaten er godt tilbehør til stekte retter som for eksempel fisk, kylling, biff eller kjøttboller. Den er faktisk utmerket til alle retter der du vanligvis ville servert en salat til.

KIkertsalaten er også herlig å ha med i matpakken, som en selvstendig rett eller tilbehør på buffeten.

Summary
recipe image
Recipe Name
Kikertsalat
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Print Friendly, PDF & Email