Pastasalat lages i mange forskjellige varianter og smaker. Pasta er en ingrediens som passer til de fleste retter og smaker, og kan derfor også brukes i mange forskjellige salater. Felles for alle pastasalater er at de selvfølgelig inneholder pasta, og så må det være en form for dressing.
Pastasalat er en fantastisk oppfinnelse. De kan varieres i stor grad og fungerer både som en egen rett eller et tilbehør til kjøtt eller fisk.
Pastasalat og dressing
Dressing i pastasalat er viktig. Det er den som setter smak til salaten. I mange år spiste vi alltid samme pastasalat med rotini, mais, paprika, reddiker, vårløk, gulerot og karse i en herlig olje-eddik dressing med hvitløk, paprika og estragon. Jeg fikk alltid skryt for denne dressingen og salaten!
Pastasalat – Oppskrift
I det siste har vi begynt å variere med andre oppskrifter. I denne oppskriften tror jeg at jeg har funnet en ny favoritt. Det er en kald og kremete pastasalat med helt andre, men fortsatt fantastiske smaker. Det føles da nesten som en helt annen rett.
Til pastasalat for 4 personer trenger du:
- 300 g pasta – fusilli, penne rigate eller lignende
- 200 g brokkoli
- 1 rød paprika
- 250 g erter
- 340 g mais
- 2 sjalotteløk
- 200 g bacon
- Dresing
Til dressingen trenger du:
- 500 g gresk yohgurt
- Saften fra ½ sitron
- 1½ ts dijonsennep
- 1½ ts honning
- 1 fedd hakket hvitløk
- 2 ts dild
- 1-2 ts sukker
- Salt og pepper
Slik lager du pastasalat
- Kok pastaen etter anvisningen på pakken, skyll og la dem kjøles helt
- Skjær opp bacon i biter og stek dem sprø og gyldne
- Skjær brokkoli og paprika i mindre biter
- Bland alle salatingrediensene sammen
- Bland sammen alle ingrediensene til dressingen og hell over salaten
- Bland salaten godt sammen med dressingen.
- La salaten gjerne trekke 1-2 timer i kjøleskapet før servering.
- Bland salaten igjen før servering
Pastasalaten er veldig god som et kaldt tilbehør til for eksempel grillmiddag, men den kan serveres til alt du ellers ville servert pasta eller salat til. Den er også god som en egen rett, spesielt dagen etter med rester av kjøtt eller fisk blandet inn. Finn flere andre salater her.