Rødbeteburger er rett og slett røde burgere som ikke inneholder kjøtt. Det er en herlig rett for vegetarianere, eller for en herlig kjøttfri middag dersom du rett og slett ønsker å spise mindre kjøtt.
Disse rødbeteburgerene lagde jeg for noen dager siden – ikke fordi jeg skulle servere de til vegetarianere, men rett og slett fordi jeg hadde lyst på det, og de smaker godt.
Jeg pleide å syntes det var vanskelig å vite hvordan jeg skulle tilberede rødbeter, men ikke nå lenger
Rødbedebøffer – opskrift
Disse rødbeteburgerene smaker herlig som et alternativ til de vanlige hamburgerne med kjøtt.
Ingredienser til 4 personer
- 450 g rødbeter
- 1 stor potet
- 1 løk
- 2 egg
- 1 hvitløksfedd
- 1½ dl havregryn
- 2 ts paprika
- 1 ts dijonsennep
- 2 ss kapers
- 50-75 g fetaost
- Olje eller smør til steking
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- Skrell røbeter og poteter før du rasper dem fint, og lar dem dryppe av seg
- Finhakket løk og hvitløk, og legg det i en bolle med rødbete, potet, egg, havregryn, paprika og sennept.
- Finhakk kapers og smuldr opp fetaosten og tilsett det sammen med resten av ingrediensene. Rør alle ingrediensene godt sammen. Tilsett mer havregryn dersom blandingen er fot våt.
- Smak til med salt og pepper.
- La farsen stå i kjøleskapet 30 min – 1 time
- Form farsen til burgere og brun dem i en stekepanne med olje.
- Skru varmen ned før du gjennomsteker burgerne i ca. 10 min på hver side.
Rødbetene og potetene blir møre når de stekes på denne måten, og du trenger derfor ikke å koke dem.
Tilbehør
Server rødbeteburgere med litt fersk pepperrot for en herlig smak. Ellers smaker de herlig servert med hamburgerbrød og grønnsaker. De kan også serveres med stekt løk, kokt poteter og brun saus. Det er kun fantasien som setter grenser på hvordan du serverer dem.
Velbekomme!
Forberedelsestid: 1 time
Tilberedningstid: 30 minutte