Potetomelett er en enkel og rask hverdagsmiddag! Jeg er jo også veldig glad i gode og enkle hverdagsmiddager! Jeg liker at middagen er laget stort sett fra bunnen, og det betyr heldigvis ikke at jeg skal bli nødt til å bruke timesvis på kjøkkenet for en middag som smaker godt samtidig som at den er god for kropp og sinn.
En skikkelig potetomelett er både enkelt og godt, og ikke minst også billig. Det er dessuten også mettende. Server den gjerne med mer grønnsaker ved siden av for en enda sunnere middag.
Potetomelett er en god rett til både lunsj og middag, og du kan gjerne lage en stor porsjon for så å ta med rester i matpakken neste dag.
Potetomelett – Oppskrift
Noen koker poteter før de steker dem med eggene, men det gjør ikke jeg. Jeg steker dem for en sprø smak som en god kontrast til de myke eggene. Du må bruke en stekepanne som tåler å gå i stekeovnen
Ingredienser til 4 personer
- 200 g poteter
- Olivenolje til steking
- 4 egg
- 4 ss melk
- 1 stor tomat
- 1 bundt gressløk
- Salt og pepper
Slik lager du potetomelett
- Forvarm ovnen til 200° C.
- Vask og skrell potetene og skjær dem i tynne skiver
- Legg olje i en stekepanne og stek potetene i den til de er gyldne på begge sider. Krydre med salt og pepper
- Pisk imens egg og melk sammen med salt og pepper
- Hell eggemassen over potetene og stek videre til eggemassen er stabil – 4-5 minutter
- Sett omeletten i ovnen til til den er fast – det tar 10-12 minutter
Mens omeletten stekes kan du skjære tomater i båter og klippe gressløk, som du pynter omeletten med når den er ferdig, eller serverer ved siden av.
Du kan også lage en større salat, eller servere med sprøstekt bacon eller skinke og noen skiver grovt brød til omeletten.