Omelett

Omelett er en rett med egg som piskes sammen. Man kan tilberede nesten hva man vil i en omelett. Man steker en omelett i en stekepanne med smør.

Noen kompliserer oppskriften ved å piske eggehvitene og eggeplommen for seg. Da stivpiskes eggehvitene slik at omeletten blir skikkelig lett og luftig. Jeg velger heller å ikke komplisere omeletten for mye, og dropper å separere eggene.

En skikkelig omelett skal være fast i bunnen og myk på toppen, og foldes på midten over det man ønsker av fyll.

Omelett

Omelett – Oppskrift

Jo større en omelett lages, jo vanskeligere er den å håndteres. Vanligvis lages ikke en omelett av mer enn 5-6 egg. Jeg lager alltid omelett i porsjoner  – 2 egg pr stk. Lager jeg til flere enn en – og det gjør jeg vanligvis ettersom alle i familien elsker dem – setter jeg dem etter hvert i ovnen for å holde varmen ved ca. 80-100° C.

Selv om du skal lage mange tar det ikke spesielt lang tid. Det avhenger litt av fyllet da – det kan jo hende du må bruke litt tid på å snitte, hakke, steke eller koke. Du kan lage fyllet samtidig som du lager omelettene, og fylle alle omelettene samtidig.

Denne oppskriften tar kun ca. 20 minutter å lage.

Ingredienser til 1 omelett

  • 2 egg
  • 2 ss fløte
  • ½ ss raspet ost – gjerne cheddar
  • det du ønsker av fyll, bruk gjerne opp diverse rester. Alt , enten det er rå, stekt eller kokt kan stort sett brukes – kun fantasien setter grenser. På bildet over har jeg brukt stekt bacon og sopp, purre, tomatskiver og fetaost.
  • litt smør eller olje til steking
  • Krydder som karry, paprika, løk, hvitløk eller krydderurter
  • Salt og pepper

Slik lager du en omelett

  1. Pisk egg og fløte sammen
  2. Tilsett raspet ost, salt, pepper og annet krydder, og bland godt.
  3. Smelt smør i en liten stekepanne og hell i eggemassen.
  4. Bruk en stekespade til å skyve massen rundt i pannen til den begynner å stivne.
  5. Når omeletten har stivnet legger du fyllet på den ene halvsiden og lar det varmes opp med omeletten.
  6. Brett den andre halvdelen av omeletten over fyllet, og før hele forsiktig over på en tallerken. Skal du lage flere omeletter setter du den eventuelt i ovnen og begynner på neste omelett.

Server omelettene varme og gjerne med rundstykker eller brød til.

Summary
recipe image
Recipe Name
Omelett
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *