Karamellpudding er en klassisk søt dessert. Den blir laget av melk eller fløte, sukker og egg og smakt til med vanilje og andre herligheter.
Karamellpudding stekes i vannbad, ofte i små porsjonsformer og serveres som små puddinger som rister. Enten rektangulære eller runde, bredere i bunden enn i toppen – eller omvendt faktisk, for de serveres med bunnen opp.
Karamellpudding – Oppskrift
Karamellpudding er ikke den enkleste desserten å lage. Det tar også litt tid. Hvis du følger denne oppskriften, så skal du nok få en herlig og velfortjent dessert.
Dette trenger du til 4 personer
- ½ l melk
- ¼ ts kanel
- Skallet fra 1 sitron
- 1 ss rom
- 1 knippe revet muskatt
- 2 dl sukker
- 3 egg
- 1 ts vaniljeekstrakt
Slik lager du en karamellpudding
- Kok opp melk, kanel, sitronskall, rom og muskatt, og la simre i 10 minutter før du tar det av pannen for avkjøling
- Varm opp ⅓ av sukkeret på en panne til det begynner å karamellisere
- Fordel det karamelliserte sukkeret over 4 porsjonsformer
- Pisk egg, resten av sukkeret og vaniljeekstrakten skummende i en bolle
- Tilsett den avkjølte melken gjennom en sikt og rør godt sammen
- Fordel blandingen over porsjonsformene
- Sett skålene på en stekeplate uten at de rører hverandre
- Hell kokende vann 2-3 cm opp i stekeplaten
- Sett stekeplaten i en forhåndsvarmet ovn på 150 ºC i ca. 1½ time.
- Ta skålene ut av ovnen og avkjøl
- Ta en tynn våt kniv rundt langs hver av formene, legg en tallerken over hver form og snu opp ned slik at puddingen ligger på tallerkenen.
Desserten serveres enten kald eller ved romtemperatur.
Få inspirasjon til andre spennende desserter og kaker.