En av fordelene med denne kyllinggryten eller – formen – ja for det er flere – er at alle ingrediensene kan slenges i samme gryte og så lages den seg selv til en herlig rett i ovnen. Dette gjær også at du slipper å vaske opp flere gryter og panner. En av de andre fordelene er at det går raskt å lage. Den viktigste fordelen med denne retten er selvfølgelig at dette er noe skikkelig godt noe!
Når jeg lager denne gryten bruker jeg en jerngryte som er stor og ildfast slik at den kan gå i ovnen. Det er helt klart en fordel. Både fordi det sparer for oppvask, og all smaken holder seg inntakt i samme form.
Kyllingryte – oppskrift
Når jeg lager denne kyllinggryten kjøper jeg en hel kylling som jeg river opp i mindre gryter og legger i gryten, men du kan også bare bruke fileter. Bruker du fileter så kan retten tilberedes raskere.
Ingredienser til 4 personer
- 2 rødløk
- 1 hvitløksfedd
- 600 g kylling
- 2 ss olivenolje
- 1 ss smør
- 20 cherrytomater
- et par timiankvister
- 2 dl tørr hvitvin
- Salt og pepper
Slik lager du kyllinggryte
- Finhakk løk og hvitløk
- Rens kyllingen og fjern eventuelle fett og blodrester
- Forvarm ovnen til 180° C
- Brun kyllingen i gryten med olje og smør
- Tilsett løk og hvitløk i et par minutter
- Tilsett salt og pepper
- Tilsett hele cherrytomater – gjerne med stilk også, timiankvister og hvitvin
- Legg lokk på gryten og sett hele i ovnen i ca. 25 minutter
- Mens gryten står i ovnen lager jeg tilbehøret. Det kan gjerne være stekte poteter eller rotgrønnsaker, eller for eksempel en grønnkålsalat og ris eller fufu.
Bruker du en hel kylling trenger retten 45 min til 1 time i ovnen
Før du serverer gryten må du huske å ta ut tomatstilkene og timiankvistene.
Denne kyllinggryten er velegnet som hverdagsmat ettersom den er såpass rask å lage, men er også god nok til å servere til gjester eller en bedre søndasmiddag. En bedre middag skal selvfølgelig avsluttes med dessert, hva med en forfriskende bringebærmousse?
Da gjestår det vel bare å si velbekomme!