Koteletter i ovn – Når jeg kommer hjem fra jobb liker jeg godt at det er lett å lage middag, samtidig som at det smaker virkelig godt. Koteletter i ovn gir også en deilig lukt i huset når den tilberedes.
Jeg synes det er morsomt å lage mat og liker godt å eksperimentere med smaker og se hva som kommer ut av det. Jeg hadde noen epler som jeg måtte få brukt, så hvorfor ikke prøve å bruke dem til middag? Det var slik jeg fikk denne oppskriften på koteletter i ovn med epler og karry.
Det beste med denne retten er at den er veldig lett å lage. Den krever heller ikke mye plass og den gir lite oppvask. Koteletter i ovn smaker veldig godt og her skjules også grønnsakene slik at den mest kresne burde kunne like denne retten. Koteletter i ovn er blitt familiens raske rett, når vi ikke helt vet hva vi skal ha og man kan med fordel skifte fløten ut med melk, så den blir mere fettfattig.
Koteletter i ovn med epler og karry
2 personer
45M
Middag
Ingredienser
- 2 koteletter
- Hvetemel
- 1 ts karry
- Salt og pepper
- Olje
- 1 løk
- 50 gram sellerirot
- 2 epler
- 50 gram bacon i terninger
- 1 hønsebulljong
- 2 ½ dl kremfløte (kan erstattes med melk)
- 1 ts honning
- 2 ts timian
- Salt og pepper
- Ris
- Evt. ciabattabrød
Slik lager du koteletter i ovn
- Vend kotelettene i mel, tilsatt karry, salt og pepper og brun det i litt olje.
- Ha kjøttet i en ildfast form og ha salt og pepper over.
- Skrell løken og finhakk dem og stek dem i pannen sammen med bacon til begge deler er gyldne.
- Skrell selleri og epler og rev det på den grove siden av rivjernet og sviss det sammen med bacon og løk. Ha timian i, og la det småsimre i 5 minutter.
- Fyllet fordeles over kjøttet. Ha fløte/melk, honning, karry og buljongterningen i pannen og kok alt sammen opp. Hell sausen over kjøttet.
- Dekk til med aluminiumsfolie og sett det i ovnen på 180° C i 30 minutter.
- Kok risen i mellomtiden og server evt. ciabattabrød til koteletter i ovn.
Ønsker du å servere med et annet brød kan du lage pannebrød som passer perfekt til mat som dette.