Koteletter i form

Koteletter i form er en spennende måte å servere koteletter på! Koteletter er en rett som enkelt og ofte blir seigt og tørt når man steker dem på pannen.

Men som pulled pork, panerte, saltet eller i ildfast form kan koteletter faktisk bli skikkelig godt.

Koteletter i form

Koteletter i form – oppskrift

En blanding av sjampinjoner, masse saus og litt ost sammen med kotelettene i en ildfast form, så har du et fantastiskt måltid. Sausen holder kjøttet møre og saftige samtidig som at den gir ut masse herlig smak. Å sette et fat i ovnen er dessuten noe av de enkleste middagene ettersom ovnen gjør det meste av arbeidet mens du kan gjøre andre ting.

Ingredienser til 4 personer

  • 500 g sjampinjong
  •  500 g koteletter
  • 2-3 ss olivenolje
  • 2 ts tørket timian
  • 2½ dl fløte
  • 1 boks hakkede tomater
  • 150 g revet ost
  • Salt og pepper

Slik lager du koteletter i form

  1. Rens soppen og skjær den i skiver
  2. Tørk kotelettene
  3. Brun kotelettene i en varm panne med oljen
  4. Forvarm ovnen til 200° C
  5. Legg de brunede kotelettene i en smurt ildfast form
  6. Krydre kotelettene med timian, salt og pepper
  7. Hell tomatene, fløte og sjampinjongskiver i stekepannen, og kok opp.
  8. La sausen simre i et par minutter før du smaker den til med salt og pepper
  9. Hell sausen over kotelettene før du fordeler revet ost over
  10. Sett fatet i ovnen i ca. 10-12 minutter til kotelettene er møre og gjennomstekt – blir osten for mørk legger du aluminiumsfolje over

Tilbehør til koteletter i form

Det er mye forskjellig tilbehør som passer til koteletter i form. Du kan for eksempel servere hasselbakte poteter, bakte poteter eller potetmos.

Potet generelt er et tilbehør som passer godt til koteletter, men dersom du vil unngå karbohydratene og stivelsen, så er også blomkålris eller blomkålmos gode tilbehør.

Ellers er det deilig med dampet grønnsaker eller rett og slett en salat.

Dersom du vil ha hele retten i ovnen kan du også lage ovnstekte poteter eller rotgrønnsaker, eller koke sausen inn med pasta, ris, eller bulgur og servere retten som den er.

Koteletter til forsinkede gjester

Dersom du ikke vet helt når gjestene skal komme, eller dere skal vente litt før dere spiser og ikke har lyst til å oversteke retten, eller servere den avkjølt, så gjør den helt klar til å settets i ovnen. Så er det bare å sette den i ovnen når gjestene kommer eller dere vil spise 10-12 minutter senere.

Koteletter i form kan også fryses og bare varmes opp igjen senere.

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Koteletter i form
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *