Får du plutselig besøk av uventede gjester og kotelettene eller pølsene helst skulle gjøres litt mer spennende, så er soppsaus et godt tilbehør. Og det er raskt og enkelt å lage.

Dersom kotelletene har vært marinert først, så er det perfekt å bruke litt av denne marinaden til å smaksette sausen, og så blir det en rød tråd gjennom hele retten. Hvis du ikke har marinert kjøttet kan du gjerne ta litt av stekeskyen istedet, eller buljong.

Soppsausen kan også serveres til kjøttkaker istedenfor den tradisjonelle ertepureen,  eller til annet kjøtt der du vanligvis ville brukt brun saus.

Soppsaus

Soppsaus eller sjampignongsaus

Tomato potato – om du kaller det soppsaus eller sjampignongsaus. Du bruker uannsett sjampignong i denne sausen, men jeg antar at du i en soppsaus kan bruke hvilken sopp du vil, og i en sjampignongsaus skal være sjampignong. Sausen er god, og den er med sjampignong, og det er vel det som teller. Jeg velger å kalle den soppsaus 

Soppsaus med fløte – Oppskrift

Her får du hvertfall oppskriften på en soppsaus med sjampignong og fløte.

Dette trenger du til 4 personer:

  • 250 g sjampignonger
  • 20g smør
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ss hvitvin (kan droppes)
  • 1½ ss mel
  • 4 dl buljong – eller marinade/stekesky fra kjøttet med buljong slik at du får 4 dl til sammen
  •  1 dl fløte
  • ½ grønnsaksbuljongterning – hvis du ikke har marinade/stekesky til å gi smak
  • Salt og pepper

Slik lager du soppsaus

  1. Rens sjampignongene godt og skjær dem i skiver
  2. Smelt smør i en gryte uten at det bruner
  3. Tilsett sitronsaft og hvitvin som du bruker til å dampe sjampignongskivene i et par minutter
  4. Ta sjampignongene ut før du tilsetter mel og rører godt om intill du har en samlet masse.
  5. Tilsett væsken – buljong/kraft/marinade og fløte – litt om gangen, mens du hele tiden rører rundt for å unngå klumper i sausen
  6. Fortsett med å tilsette væske til sausen får den ønskede konsistensen
  7. Smak til med salt, pepper og sitron
  8. Legg soppen tilbake i sausen og kok den opp i et par minutter

Velbekomme!

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Soppsaus
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)