Spaghetti carbonara

Spaghetti Carbonara – Det er vel ingen overraskelse at spaghetti carbonara er en tradisjonell, italiensk pastarett. Den skulle kanskje hete pasta carbonara, idet den opprinnelig bestod av penne. I tillegg til det bestod den av pancetta (type bacon) og revet fåreost.

Vår oppskrift har litt andre og flere ingredienser, men ikke mange. Spaghetti carbonara er en rask og enkel rett å tilderede – og så godt den smaker!

spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara – oppskrift

Her får du oppskriften på spaghetti carbonara – eller kanskje vi heller skal kalle den «spaghetti alla carbonara» som den egentlig heter.

Ingredienser til 4 personer

  • 125 g bacon – det erstatter pancettaen
  • ¼ fløte – evt. matfløte
  • 2 egg
  • 175 g revet ost – evt. fåreost
  • 400 g tør spaghetti
  • Salt og pepper

I denne oppskriften på spaghetti carbonara kan bacon i god kvalitet gjøre en kjempestor forskjell på resultatet. Så om du er villig til å bruke litt ekstra ressurser på din spaghetti carbonara, så er bacon første prioritet.

Slik lager du spaghetti carbonara

  1. Skjær baconet i tynne, tynne skiver.
  2. Legg dem i en kald, dyp stekepanne – skru opp på full varme og stek dem i 2 minutter.
  3. Skru deretter ned til middels varme og stek dem sprø og gyldne på begge sider.
  4. Legg baconskivene på litt kjøkkenpapir og la det dryppe av seg.
  5. Tørk av stekepannen med litt kjøkkenpapir. Kok opp fløte, ca. ½ ts salt og ½ ts pepper i en kjele.
  6. Bland egg og 75 g revet ost i en skål.
  7. Knekk baconskivene i mindre stykker.
  8. Kok opp rikelig med lettsaltet vann, tilsett spaghettien og kok i 8-10 minutter. Den skal være mør, men ikke bløt.
  9. La spaghettien dryppe av seg i et dørslag og vend den deretter inn i fløten.
  10. Vend deretter bacon og egge-/osteblandingen i kjelen.
  11. Server den ferdige retten med resten av osten til.

Små endringer

Her kan du finne en rekke forslag som kan krydre opp retten litt eller variere den om du vil.

  • Du kan erstatte bacon med pancetta. Da blir det en virkelig italiensk spaghetti carbonara!
  • Tilføj eventuelt litt løk til retten – det er ikke helt i tro med den originale ideen med spaghetti carbonara, men jeg synes det smaker litt bedre.
  • Tilsett en smule hvitvin og la den nesten fordampe før du har fløten og spaghettien i kjelen.

Du kan spise retten som den er, eller du kan for eksempel lage en salat av tomatskiver og hakkede sjalottløk eller hvitkålsalat med en dressing av balsamicoeddik, salt, pepper og litt olivenolje – til slutt kan du legge til litt plukket basilikum.

Buon appetito!

Videooppskrift med spaghetti carbonara

Du kan også se en video fra Jamie Olivers foodtube med Antonio Carluccio, som forklarer hvordan man lager spaghetti carbonara.

Annet fra det italienske kjøkken

Spaghetti carbonara er bare en av mange italienske retter. Andre klassiske pastaretter er spaghetti bolognese (du kan bruke denne kjøttsausen) og naturligvis lasagne. Du kan se vår oversikt over italienske retter her –  og det italienske kjøkken bugner av en lang rekke andre oppskrifter enn pastaretter… På den andre siden kan du finne retter som Osso Buco, Tiramisu, Mascarpone, marinara sauce  og mye mer.

Les også om deilige blomkålsretter eller gryteretter her.

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Spaghetti carbonara
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *