Buschetta er en herlig forret eller godt tilbehør – en antipasto som det heter på italiensk der retten stammer fra. Bruschetta betyr kort og godt hvitløksbrød. Bruschetta er også opprinnelig grillet brød som blir  gnidd inn med hvitløk, dryppet med olivenolje og til slutt drysset med salt. Det spises ofte med tomater på, men man bruker også parmaskinke, oliventapenade eller lignende. Jeg bruker som regel en god hvitløksolje istedet for separert hvitløk og olje. Og så kan man heller gn inn hvitløk dersom man ønsker litt ekstra styrke eller legge presset eller finhakket hvitløk på brødet.

Jeg serverer som regel bruschetta som tilbehør, og tilpasser det etter hva jeg serverer det til. Nå ja, og husk at det skal uttales som brusketta og ikke brusjetta.

Bruschetta – oppskrift

Her får du en variant av min oppskrift på bruschetta, som enkelt kan tilpasses og forandres ved å erstatte og  legge til ingredienser etter hva du måtte ønske. Hovedregelen er jo bare at man husker grunningrediensene- brød, olje og hvitløk – for en ordentlig bruschetta.

Dette trenger du til bruschetta

  • Godt brød – f.eks. ciabattabrød – det trenger ikke være ferskt, faktisk kan det gjerne være litt tørt
  • Hvitløksolje
  • ekstra fedd hvitløk
  • 1 god ss mascarpone pr. skive
  • 1-2 ts oliventapenade pr skive
  • Litt grovt salt

Bruschetta

Slik lager du bruschetta

  1. Sett ovnen til 200° C
  2. Skjær brødet i skiver
  3. Hell litt olje på hver skive
  4. Vil du ha ekstra smak, så gnir du et hvitløksfedd på brødet
  5. Legg skivene i ovnen til de er sprø. Skorpen skal være knasende, mens innsiden gjerne kan være litt mykt
  6. Legg mascarpone og oliventapenade på brødene mens de enda er varme så det smelter inn i brødet
  7. Dryss over med litt salt.

Server brødet med det samme. Du kan eventuelt kombinere det med andre retter som en rett i en spansk tapas meny, som forrett, eller som tilbehør til f.eks den kalde spanske suppen Gazpacho, eller hva du nå måtte ønske.

Velbekomme!

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Bruschetta
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)