Lakselasagne er en oppskrift basert på den italienske retten lasagne. Den klassiske lasagnen lages med kjøttsaus, hvit saus og pastaplater, men man har etterhvert funnet frem til mange forskjellige versjoner, som denne med laks i.

Fyllet kan, som sagt, varieres med for eksempel grønnsaker, fisk, sopp eller kylling. Men nok om alle andre variasjoner, her vil jeg snakke om den med laks og spinat, en skikkelig smakfull kombinasjon.

Lakselasagne

Lakselasagne – Oppskrift

Jeg føler at mange tenker at lasagne er en komplisert og tidkrevende rett å lage, men det trenger ikke nødvendigvis å være det. Denne krever hverken mange ingredienser eller tid.

 Dette trenger du til 4 porsjoner

  • 600 g frossen spinat
  • ½ liter fløte
  • 1 ss presset sitronsaft
  • 175 g røklaks
  • Litt olje til å smøre formen med
  • 16 lasagneplater
  • 50 g revet mozzarella
  • Salt og pepper

Slik lager du lakselasagne

  1. Damp den frosne spinaten under konstant omrøring ved høy varme – ikke tilsett væske ettersom det kommer væske ut av spinaten. Damp til vannet har fordampet, og sett til svak varme.
  2. Tilsett fløten og kok den inn under konstant omrøring.
  3. Tilsett og smak til med sitronsaft, salt og pepper
  4. Forvarm ovnen til 175 °C
  5. Kok de tørkede pastaplatene i en stor gryte i ca. 3-4 minutter til de blir myke.
  6. Legg dem til tørking på et rent kjøkkenhåndkle.
  7. Skjær laksen i tynne strimler
  8. Pensl en ildfast form med litt olje
  9. Legg 4 pastaplater i bunnen av fomen.
  10. Legg så litt spinatstuing og laks over.
  11. Fortsett med pastaplater, spinatstuing og laks i tre lag
  12. Avslutt med et lag pastaplater og spinatstuing – du vil ikke ha et lag laks øverst.
  13. Stek lasagnen i ovnen i 10 minutter før du tar den ut igjen og topper med revet mozarella
  14. Stek lasagnen ferdig i ca. 20 minutter eller til osten er sprø
  15. La lasagnen hvile i 10 minutter på kjøkkenbenken innen servering

Server lakselasagne med en salat og/eller ferske rundstykker.

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Lakselasagne
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time