Pasta med laks, asparges og en god, kremet fløtesaus så blir det ikke bedre – og det er nettopp den fusjonen som har skjedd i denne deilige pasta med laks – retten. Og pasta med laks er rask, enkel og god å lage. 

Pasta med laks kan lages lynraskt, men du kan selvfølgelig også lage din pasta selv. F.eks etter ravioli – oppskriften, hvor du bare skjærer pastaen i lange bånd og koker den i 3-4 minutter. Da er det ikke like raskt, men bedre – synes nå jeg!

Pasta med laks – oppskrift

I denne oppskriften på pasta med laks bruker jeg røkt laks. Du kan selvfølgelig røke den selv, men du kan også få kjøpt mange gode alternativer på butikken. Det er ferske, grønne asparges i retten, som heller ikke er vanskelig å finne og det er dermed ingen unnskyldninger for å ikke lage denne deilige retten på pasta med laks. 

4 personer

15M

Middag

Ingredienser

 • 400 gram grønn båndpasta 
 • 500 gram ferske, grønne asparges
 • 3 dl fløte – helst den ekte
 • ½ sitron – økologisk, for du skal bruke skallet
 • 300 gram røkt laks i skiver
 • Salt og pepper

Slik lager du pasta med laks

 1. Kok pastaen etter anvisning på pakken. 
 2. Knekk den nederste tredje delen av aspargesene, skyll resten og skjær dem i mindre stykker. 
 3. Hell fløten i en kjele og tilsett revet sitronskall og aspargesene, kok opp og la det koke et par minutter. Aspargesene skal ikke bli myke. 
 4. Smak til med salt og pepper og evt. mere sitronskall. 
 5. Bland pastaen i sausen. 
 6. Skjær laksen i mindre deler og anrett det deilig og innbydende. 
 7. Server sitronbåter og evt. en liten skive ristet baguette eller liknende. 

Stopp matsvinn!

Du skal nok ikke forvente at det blir noe igjen etter pasta med laks, men hvis det skulle skje, så bruk restene i et pai dagen etter for eksempel. Er det ikke nok fyll kan du tilføre mere fløte og hvilke som helst grønnsaker du har liggende. Du kan også ta det med i matpakken!

Du kan lage paien i en ildfast form eller du kan ha dem i små porsjonsformer så er du sikker på at det er nok til alle, når du lager en til hver. Paien kan serveres med en god salat til. Bruk noen av de grønnsakene du også har i paien, så blander du ikke for mange ingredienser sammen. 

Dryss paien med parmesan ost og stek den i en 160 graders varm ovn i ca. 20 minutter - alt avhengig av formens størrelse. 

Hvordan koker man pasta?

Den perfekte pasta med laks, må ha en pasta som er kokt rett under det perfekt, slik at det kan koke ferdig når du lager pasta med laks. Det skal ikke heldes kaldt vann over den kokte pastaen, og det skal ikke puttes olje i hverken kokevannet eller ut over den ferdigkokte pastaen. Det gjør bare at den blir mer klistrete. Til gjengjeld skal det være rikelig med salt i kokevannet. 

Beregn 1 liter vann og 10 gram grovt salt pr. 100 gram pasta. Vannet skal koke godt og grundig før pastaen tas i, så vannet ikke stopper å koke når pastaen helles i. Det skal ikke være lokk på kjelen. Rør rundt et par ganger i løpet av koketiden. 

Server pasta med laks på i en travel hverdag eller slå til å lag hjemmelaget pasta til et selskap. Pasta med laks faller i smak hos de fleste. 

Velbekomme!

Følg GodtNoe på de Sociale medier!

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Pasta med laks
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time