Laks i ovn er en rett som inneholder tre gode og velsmakende ingredienser. Ja, eller det er vel egentlig litt flere. Velger du å lage din egen pesto, så blir det dessuten enda flere. Hovedingrediensene i denne retten er dog laks, pesto og kremost. Men det er også tomat, men det er jo umami, altså den femte grunnsmak. Og løk, men det er liksom en ingrediens som forekommer så ofte.

Jeg bruker den klassiske balsilikumpesto til denne oppskriften, og noen ganger lager jeg den gjerne selv. Problemet mitt med å lage den selv er selvfølgelig at det tar litt ekstra tid og ingredienser og at jeg stort sett alltid ender opp med alt for mye pesto, og den holder ikke så mange dager. Jeg er sikker på at det er andre urter du kan bruke til en hjemmelaget pesto til denne laksen.

Laks i ovn

Laks i ovn – oppskrift

Laks er en fisk som de fleste kan like. Den er i tillegg vanskelig å ødelegge. Ja, du kan selvfølgelig ende opp med å steke den for lenge, men ellers skal det mye til å ødelegge en laks. Den kan dampes, røkes, grilles, stekes, ja stort sett alle mulige tilberedningsmetoder kan brukes. Ja, den kan til og med spises rå. Her får du en av mange mulige måter å tilberede laks i ovn

Ingredienser til 4 personer

  • 600 g laksefilet
  • 70 g grønn pesto
  • 200 g kremost
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 sitron
  • 2 ss fersk timian
  • 4 tomater
  • Litt grønn salat
  • Syltet rødløk 
  • Salt og pepper

Slik lager du laks i ovn

  1. Forvarm ovnen til 200° C
  2. Legg laksen med skinnsiden ned i en ildfast form
  3. Smør pesto på laksen i et jevnt lag
  4. Legg aluminiumsfolje over og stek i 18-20 minutter, til laksen er mør, men fortsatt saftig
  5. I mellomtiden blander du ost, finhakket hvitløk, sitronsaft og timian
  6. Del tomatene i to og hul dem ut
  7. Fyll tomatene med osteblandingen
  8. Sett tomatene i ovnen 5 minutter før laksen er ferdigstekt
  9. Pynt hver tallerken med litt salat med syltet rødløk før du legger laks over, en sitronskive og en tomat ved siden av.

Server gjerne med godt brød eller hasselback poteter til.

Laks på grill

Du også bruke de samme ingrediensene til å tilberede laks på grillen. Da setter du bare laksen ved indirekte varme under lokk i grillen like lenge som i ovnen. Det samme gjør du også med tomatene.

Da gjenstår det bare å si, velbekomme!

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Laks i ovn
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time