Fisk i folie – Vi skriver ikke så ofte om fiskeretter her på siden. Ja, for å være ærlig er jeg egentlig ikke så glad i fisk.  Det er dog noen retter som er unntakelser, ja som denne.

Torsk i folie – Oppskrift

Torsken, når den blir lagt i folie, beholder saftighet, og med den rette mengde revet skall av lime, chili og koriander, så vises torsken som et skikkelig smakfullt og delikat stykke fisk.  Risen er også en opplevelse i seg selv, og dette er absolutt ikke siste gangen jeg kommer til å bruke kokosmelk til å koke ris i. Det er noe som det absolutt skal eksperimentere mer med 🙂

Ingredienser til fisk i folie for 4 personer

  • 400 g hvit jasmin ris
  • 1 boks kokosmelk
  • 7 dl vann
  • Koriander
  • 2/3 hodekål
  • 2 lime
  • 4 stk torskefileter med skinn
  • 1 avokado
  • 1 grapefrukt
  • 1 chili
  • Paprika
  • Olivenolje
  • Salt og pepper

Tilberedning av torsk i folie

  • Skyll ris og koriander
  • Hell ris og kokosmelk i vannet når det koker. Tilsett salt. Kok risen ved svak varme i ca. 12 min før du lar gryten hvile i 5 til 10 minutter
  • Skyll og snitt hodekålen i fine strimler.
  • Skyll lime og riv skallet
  • Hakk chilien fint
  • Vend kål, litt av chilien, limeskall i olivenolje med salt og pepper.
  •  Fordel blandingen mellom 4 biter med bakepapir. Legg blandingen i midten og plasser en torskefilet over. Krydr torsken med salt og pepper. Du kan også tilføre annet krydder for annen smak på torsken. Tilføy en smørklatt på hver fisk til slutt.  torsk lagt i folie
  • Lukk og krøll sammen bakepapiret rundt maten. Legg på en stekeplate i ovnen, og stek i 10 til 14 minutter til de er gjennomstekt.

bakepapir krøllet

  •  Skjær avokadoen, paprika og koriander i små biter.
  • Bland avokado, koriander, resten av chilien, grapejuice og litt salt etter smak til en salsa.
  • Ta fiskepakkene ut på hver sin tallerken og server med salsa, ris og paprika.
Summary
recipe image
Recipe Name
Fisk i folie
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time