Råstekte poteter er rett og slett rå poteter som stekes i en stekepanne. Du kan bruke små hele poteter, eller større poteter som du deler i to, skiver eller biter. Alt etter hva som passer best til retten og ønske.
Råstekte poteter ligner på ovnstekte poteter, men de lages med mer fettstoff. Det betyr selvfølgelig at retten i teorien også består av mer fett enn de som lages i ovnen.Jeg sier i teorien, fordi poteter faktisk ikke suger til seg særlig mye fettstoff.
Råstekte poteter – oppskrift
Potetene kan stekes i alt slags fettstoff – olje, smør, fett – og kan krydres med akkurat det krydderet du ønsker og som passer til resten av maten du skal spise til. Her får du en grunnoppskrift som du kan endre og tilpasse til deg og dine behov!
Ingredienser for tilbehør til 4 personer
- 700-800 g poteter
- 100 g fettstoff – eller en god dl olje – eller en blanding
- tørket eller ferske krydderurter
- Salt og pepper
Slik lager du råstekte poteter
- Vask eller skrell potetene – dersom de ikke er for grove i skallet er det er herlig å spise råstekte poteter med skallet på
- Del opp potetene til ønsket størrelse og form
- Varm opp fettstoffet i en stekepanne. Den skal være såpass varmt at det freser når potetene tilsettes.
- Sett ned varmen etter at du har tilsatt potetene, og stek dem på alle sider til de har en flott gylden farge på alle sider og er møre og gjennomstekte. Tiden er avhengig av størrelsen på potetene. De du ser på bildet tok ca. 20 minutter.
- Tilsett krydder eller ferske urter til slutt.
- Legg de ferdigstekte potetene på fettsugende papir innen servering.
Råstekte poteter smaker godt til det meste du serverer poteter til. Om det er ovnstekte poteter, pommes frites, potetmos, kokte poteter eller andre poteter. Jeg serverer dem gjerne til gryteretter som en mørbradgryte, tyrkiske eller vanlige kjøttboller med tomatsaus eller andre kjøttretter.
Velbekomme!
Forberedelsestid: 5 minutter
Tilberedningstid: 20 minutter