Krydrete nuggets er en skikkelig barnevennlig middag. Mine barn gleder seg hvertfall alltid, bådetil å hjelpe til med å lage dem og å spise dem.
Ja, for barna kan enkelt hjelpe til med å rulle dem i mel, egg og rasp. Det er morsomt å stå med fingrene i maten, og enkelt for små barnefingre å håndtere.
I denne oppskriften har jeg lagt til litt krydder i nuggetsene, men jeg har også en oppskrift på helt enkle nuggets her.
Krydrete nuggets – oppskrift
Hos meg er vi veldig glade i nuggets, og spiser gjerne mye. Det er dessuten godt med kalde nuggets i matpakken dagen etter.
Ingredienser til 4-5 personer
- 700 g kyllingfilet
- 2 egg
- Hvetemel
- 2 ss revet parmesan
- Rasp
- 1-2 ts oregano
- 1-2 ts paprika
- 1-2 ts hvitløkspulver
- 1-2 ts spisskummen
- Chili
- Salt og pepper
- Olje til steking
Slik lager du krydrete nuggets
- Jeg liker å skjære vekk senen som sitter på baksiden av filetene. Den er gjerne litt seig å tygge i.
- Kutt opp kyllingen i mindre biter, eller lag noen morsomme former på bitene for at de skal være ekstra morsomme å spise. De smaker uannsett det samme
- Legg litt mel i en tallerken
- Pisk eggene lett i en skål.
- Bland krydrene, raspen og parmesanen i en annen tallerken
- Varm olje ved svak varme i en stekepanne mens du ruller kyllingene
- Rull dem først i melk, så egg og avslutt med rasp. Legg kyllingene på en ren tallerken mens pannen blir varm
- Stek dem gyldne i den varme oljen
Trinn 3-7 er helt klart opplagt for små barnefingre, så sett i gang. Beregn litt god tid så det ikke blir stressende når de små skal hjelpe til.
Tilbehør til krydrete nuggets
Det passer godt med ris til nuggets, og gjerne også noen sauser/dipp å dyppe nuggetsene i. Det kan være alt fra en god salsa, guacamole eller en god bernaisesaus. Det er også deilig med en salat ved siden av eller noen enkle dampete grønnsaker.