Nuggets betyr egentlig «klumper» på engelsk, og passer egentlig ganske bra til denne retten. De fleste kjenner nok best kylling nuggets, eller chicken nuggets som man kaller dem på engelsk, og ofte det uttrykket man bruker her i Norge også. De du kjøper fra enten fastfood-restauranter eller kjøledisken er som regel et restprodukt, altså laget fra benrester, brusk, fett og lignende fra kylling og kyllingproduksjonen. De blir altså egentlig ikke laget av noe jeg ville kalt «kjøtt». Den tykke paneringen og sausen man dypper dem i gjør at mange fortsatt elsker dem.

Det er vel egentlig bare den største skuffelsen fra fastfoodrestaurantene, og ikke gir det noen særlig metthetsfølelse heller, eller noen form for god næring til kroppen. Det er rett og slett junkfood.

nuggets

Junkfood eller fastfood?

Junkfood er rett og slett næringsfattig mat  som kanksje gir en liten metthetsfølelse. Fastfood er mat som er ferdiglaget når du kjøper det. Fastfood må ikke være junkfood, men junkfood er nesten alltid fastfood.

Hjemmelagde nuggets – Oppskrift

Men både retter som betegnes som junkfood og fastfood kan enkelt lages selv. Lager du dine egne nuggets, så lager du junkfood om til «slowfood». Nuggets er nemlig ikke så raskt å lage ettersom de har godt av å trekke etter at de er panert.

Dette trenger du til 4 personer

 • 500 – 600 g kyllingkjøtt
 • 2 egg
 • 2 dl rasp
 • 2 ss paprika
 • Smør og smaksneutral olje til steking
 • Salt og pepper

Slik lager du nuggets

 1. Skjær kjøttet ut i klumper i passende størrelser
 2. Hakk eggene i en skål og pisk dem sammen
 3. Hell rasp i en skål og bland med paprika, salt og pepper.
 4. Venn kyllingbitene godt i egg og deretter i rasp. Sørg for at kyllingbitene blir fullstending dekket
 5. Legg kyllingen i en skål med rasp under og over og sett tildekket i kjøleskapet i 3 timer
 6. Varm en panne med smør og olje før du steker kyllingbitene til de er gjennomstekte og har en gylden farge.

Chicken nuggets smaker godt med pommes frites , rå grønnsaker eller en salat i tillegg til chilisause, ketchup eller majones.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Chicken nuggets
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time