Indrefilet i ovn- som oftest når jeg lager indrefilet er det enten som kjøttstykker eller fylt med persille eller svisker. Det er fordi jeg som mange andre går litt lei av å lage det samme om og om igjen.

Indrefilet kan lages på mange måter. Du kan for eksempel også lage kjøttgryte. Men her har jeg smurt indrefileten med gode smaker og lagt den i ovnen. Det er heller ikke siste gang jeg gjør det – prøv du også!

Indrefilet

Indrefilet i ovn – oppskrift

Ved å ha indrefileten i ovn blir den saftig, god og får en deilig smak – det er selvfølgelig viktig å ikke oversteke den.

Ingredienser til 4 personer

 • 1 indrefilet (kommer an på størrelse – ca. 150-200 gram pr. person)
 • 1 rød chili
 • 1 ss dijonsennep
 • 1 ss honning
 • Salt og pepper

Slik tilbereder du marinert indrefilet i ovn

 1. Formvarm ovnen på 200° C.
 2. Fjern senene, synlig fett og andre hindre på kjøttstykket.
 3. Finhakk chilien. Husk å vask fingrene etter du har rørt chilien! Rå chili i øyne, lepper, tunge eller andre steder, er ikke veldig godt.
 4. Bland sennep, honning og chili.
 5. Smør blandingen på indrefileten.
 6. Dryss over med salt og pepper.
 7. Legg indrefileten på en rist over et ovnfast fat av passende størrelse. Ha eventuelt litt vann i fatet.
 8. Stek kjøttet i 18-20 minutter, til den indre temperaturen er 55° C – bruk et steketermometer.
 9. La indrefileten hvile 10 – 15 minutter, før du skjærer i den.

Tilbehør

Hva du vil servere til din indrefilet avhenger av ditt smak og behag. Du kan lage for eksempel servere en deilig bernaise som saus og hasselbakte poteter. For mer inspirasjon til ulike måter å tilberede poteter, sjekk ut denne siden.

Om du ønsker å servere vin til maten, noe som man ofte gjør, vil en god, tørr riesling, gjerne med litt alder, passe fint. Dersom du heller vil ha rødvin så prøv chianti, en ung rioja eller en vin fra det sydlige Rhône.

Hva er indrefilet

Indrefilet er en muskel som sitter på stort sett alle de firbeinte dyr vi spiser – okse, kalv, lam, gris, reinsdyr osv. Den avlange muskelen er rund (stump) i den ene enden og spiss i den andre. Den sitter langs med den nedre, indre siden av ryggraden på dyret.

Det er fint kjøtt, fettfattig og normalt mere mørt enn annet kjøtt – og ofte dyrere.

Hva er bi-indrefileten

Noen ganger når du kjøper indrefilet sitter det en stripe kjøtt på siden av den. Den henger liksom ikke helt sammen med resten av indrefileten og hvis du skjærer din indrefilet i skiver faller kjøttstripen av – det er  bi- indrefileten. Den har egentlig ikke noe med resten av kjøttet å gjøre. Dens kjøtt er ikke så fint som indrefileten sin, men den er absolutt spiselig – f.eks. i gryteretter.

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Indrefilet
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)