Spinat er sunt og pai er godt, så hvorfor ikke kombinere dette i en spinatpai? Det er akkurat det jeg har gjort her. Jeg bruker en ferdiglaget paibunn ettersom jeg ville at dette skukke være en rask hverdagsmiddag som jeg kan lage på ½ time.

For en sunnere pai så kan du lage paibunnen selv – sånn helt fra bunnen – men da bruker du ca ½ tids ekstra. Det er rett og slett et valg over tid, evner eller overskudd.

Spinatpai

Spinatpai – oppskrift

Jeg hadde lyst til å lage en pai med litt mer enn bare spinat i. Det ville blitt litt kjedelig synes jeg. Derfor får du her oppskriften på en spinatpai med vårløk, røkelaks og fetaost.

Ingredienser til 4 personer

  • 1 paideig
  • 4-5 vårløk
  • 2½ dl fløte
  • 4 egg
  • Muskatt
  • 150 g røkelaks
  • 50 g fetaost i lake
  • Salt og pepper

Slik lager du spinatpai

  1. Ta butterdeigen ut av kjøleskapet ca. 30 min før du begynner
  2. Forvarm ovnen til 180° C.
  3. Vask spinaten godt
  4. Skjær vårløken i mindre biter. Størrelsen avhenger av dine ønsker. Noen vil ha dem i tynne skiver, og noen synes det er godt å ha dem litt større slik at de gir noe å bite i.
  5. Kok spinaten i lettsaltet vann i noen minutter før du lar den dryppe av i en sikt.
  6. Pisk fløte, egg og raspet muskatt  sammen med litt salt og pepper
  7. Skjær opp laksen i mindre biter og bland sammen med løk og spinat.
  8. Rull ut paideigen i en paiform. Sørg for at den er gjevnt fordelt og dratt ut i hele bunnen og kanten. Du trenger ikke smøre formen på forhånd ettersom butterdeigen allerede inneholder mye fett.
  9. Er det for mye deig, skjærer du det av og legger til side.
  10. Prikk deigen med en gaffel
  11. Fordel fyllet gjevnt i deigen
  12. Hell eggemassen over fyllet
  13. Strø fetaosten gjevnt over
  14. Bruk deigrestene til å pynte paien med
  15. Sett paien i ovnen i ca. 20 minutter, til den er gjennomstekt og gylden

La paien avkjøles litt innen servering. Server gjerne spinatpaien med en tomatsalat til.

Kan man gjenoppvarme en spinatpai?

Spiser dere ikke opp hele paien, så smaker den godt både kald og varm dagen etter. Skal paien varmes opp igjen må du sørge for at pairestene hurtig blir kjølt ned, helt innen 3 timer etter at den ble stekt. Når den gjenoppvarmes skal den komme opp i minst 75° C. Dette er på grunn av spinaten. Gjøres ikke dette riktig kan du risikere helseskader fra spinaten.

Summary
recipe image
Recipe Name
Spinatpai
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Print Friendly, PDF & Email