Spareribs er ikke bare grillmat. Det kan nemlig også med fordel tilberedes på komfyren i en dyp panne før den går inn i ovnen. Den skal selvfølgelig videre også serveres med en skikkelig god, hjemmelaget grill- eller bbq-saus.

Sausen er det som utgjør hele forskjellen når det gjelder spareribs, mener hvertfall jeg. Den skal være søt, seig og karamellaktig – sånn skikkelig klissete. Hvordan kjøttet er, er selvfølgelig også viktig, da det helst skal være saftig og mørt.

Hva er spareribs?

Det finnes flere forskjellige oppfattelser av hva spareribs er.

  1. Gammeldags ribbe som skjæres av brystflesket – stekestykket – uten for mye flesk og fett. Det tilberedes som et stort stykke og skjæres i skiver etterpå.
  2. Samme stykke kjøtt som overfor som skjæres ut før det tilberedes. Det er denne du vil få oppskriften på nedenfor
  3. En hel benrad som skjæres av svinekammen. Det er herlig, mørt kjøtt. Dette fås ofte lett røkt.

Dette er de tre versjonene jeg kjenner til, men jeg skal ikke si noe om det finnes flere.

Spareribs i ovn – oppskrift

Denne varianter er, som nevnt, tilberedt i ovnen, men du kan selvfølgelig ta den med ut under åpen himmel og slenge den på grille i stedet.

Spareribs

 

 

Ingredienser til 4 porsjoner

  • 1 kg spareribs
  • 2 laurbærblader
  • 3 hele, sorte pepperkorn
  • 2½ dl vann
  • 30 g margarin
  • 130 g sukker
  • Saft fra 1 sitron
  • 1 ss worcestershiresaus
  • 2 ss dijonsennep
  • Salt

Slik lager du spareribs

  1. Legg spareribsene i en gryte, og hell vann over slik at de er helt tildekket
  2. Kok opp, og fjern skum og urenheter med en hullskje
  3. Tilsett laurbærblader, pepperkorn og litt salt når skummet er fjernet
  4. Kok ved svak varme i ca. 45 minutter
  5. 15 minutter før spareribsene er ferdigkokt, koker du opp vann, margarin og sukker i en dyp panne.
  6. Kok pannen ved høy varme uten lokk til massen blir lysegul. Skrap ned sukker som setter seg på kanten av pannen.
  7. Forvarm ovnen på grill-instillingen.
  8. Ta spareribsene ut av gryten og tørk dem.
  9. Tilsett sitronsaft, worcestershiresaus og sennep i stekepannen og kok den opp igjen under omrøring i ca. 5 minutter – blir den for tykk tilsetter du mer vann.
  10. Vend de kokte spareribsene i sausen
  11. Legg dem på en stekeplate
  12. Grill spareribsene i ovnen i ca. 5-6 minutter, vend underveis og tilsett mer grillsaus. Pass på at de ikke blir brent.

Du kan servere spareribs med en blandet salat, potetsalat eller bakt potet.

Velbekomme og nyt.

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Spareribs
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time