De fleste tror nok at coleslaw oppstod i Amerika som en siderett til grillmat, men da må du tro om igjen. Det sies nemlig at selv de gamle romerne spiste coleslaw, og at den moderne formen vi kjenner i dag oppstod på 1800-tallet.

Navnet coleslaw stammer fra det nederlandske ordet koolsla – en forkortet uttale av kool salade – som enkelt og greit betyr kål-salat.

Coleslaw

Hjemmelaget coleslaw – oppskrift på en rask variant

Jeg vil helt klart anbefale at du marinerer kålen, men dersom du trenger en coleslaw med en gang, er denne varianten rask å lage.

Ingredienser til 4 personer

  • 400 g hodekål
  • 2 gulrøtter
  • 1 stort rødt eple
  • ½-1 dl majones
  • 1 ss søt sennep
  • 2 ss fløte
  • Nypresset sitronsaft
  • Litt gressløk
  • Litt sukker
  • Salt og pepper

Slik lager du coleslaw

  1. Snitt kålen i fine strimler
  2. Skrell gulrøttene, og riv dem og eplet grovt
  3. Bland majones, fløte, sennep og smak dressingen til med sitronsaft, salt, pepper og sukker – den kan gjerne være litt søt i smaken
  4. Klipp litt gressløk i dressingen og bland den med grønnsakene.

Coleslawen blir bedre jo lengre den får trekke, men selve tilberedningen får du gjort på 10 minutter.

Har du bedre tid er det denne coleslawen du bør lage. I de fleste oppskriftene på coleslaw skal kålen trekke i dressingen i flere timer før den serveres, men i min variant bruker vi både marinade og dressing som to forskjellige deler.

Ingredienser til 4 personer

  • 1 stor hodekål – ca. 400g
  • 2 gulrøtter
  • 1 ss søt sennep
  • ½ dl eplesidereddik
  • ½ ts spisskummen
  • 1½ ss sukker
  • 1 dl gresk yoghurt
  • 1¼ majones
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Snitt kålen fint
  2. Skrell gulrøttene og riv dem i tynne skiver
  3. Bland en marinade med sennep, eplesidereddik, spisskummen, 1 ss sukker, salt og pepper
  4. Bland kål og gulrøtter med marinaden i en stor pose før du masserer marinaden godt inn i grønnsakene.
  5. Legg posen i kjøleskapet i minst en time mens du masserer den innimellom
  6. Ta posen ut av kjøleskapet og hell innholdet ut i en sikt for å la marinaden dryppe av.
  7. Bland en dressing av yoghurt, majones og ½ ss sukker. Smak til med salt og pepper og mer sukker til dressingen har en lett søtlig smak
  8. Vend kålblandingen med dressingen
Velbekomme!

Forberedelsestid: 1¼ time

Tilberedningstid: 0 minutter

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Coleslaw
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time